KİMSE BİZE İSTEMEDİĞİMİZ BİRŞEYİ KABUL ETTİREMEZ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şubat ayı meclis toplantısında, 'İstanbul 2050 Metropolitan Planı' ile ilgili olarak, "Biz başkalarının bizim için yaptığı planları kabul etmeyiz. Bizim için önemli olan Bursa. Her kent kendi sorunlarının çözümünü kendi içinde bulmalı" dedi.
2011.02.18 10:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı, Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında Bursa ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun ihalesinin yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, ihaledeki durumu değerlendirdiği açıklamasında Yunuseli havaalanının açılışıyla ilgili sürecin de sonuna yaklaştıklarını bildirdi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile 21 Şubat Pazartesi günü bir protokol imzalanacağını kaydeden Başkan Altepe, "Yunuseli havaalanının açılması özellikle iş dünyası için çok önemli bir konuydu. İnşallah hizmete girdiğinde Bursa için havayolu ulaşımında çok önemli bir adım atmış olacağız" dedi.
"Bizim için önemli olan Bursa"
Toplantıda, CHP Grup Sözcüsü Bülent Aslanhan'ın 'İstanbul 2050 Metropolitan Planı' ile ilgili kaygıları hatırlatması üzerine de konuya dair açıklama yapan Başkan Altepe, "Biz başkalarının bizim için yaptığı planları kabul etmeyiz. Bize kimse böyle birşeyi kabul ettiremez. Bizim için önemli olan Bursa. Her kent kendi sorunlarının çözümünü kendi içinde bulmalı. Bu kaygılar elbette hepimizin ama bizim onayımız olmadan hakkımızda herhangi bir planın kabul edilmesi mümkün değildir" diye konuştu.
Daha sonra Uludağ'ın yerel yönetimlere devri ile ilgili konuya da değinen Başkan Altepe, devir işlemlerinin son aşamaya geldiğini ifade ederek, "Çok güzel gelişmeler oluyor. Yakın zamanda sonuç almayı bekliyoruz" dedi.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:01
-
02:29
-
00:13
-
03:48
-
03:54
En Çok Okunanlar
- Bursa önceden nereye bağlıydı?
- Bursa'da sokak ortasında çocuğa saldırdı
- Eşini boğarak öldürdü!
- Cami açılışında vicdanları sızlatan...
- Türkiye'nin ünlü yatak ve yastık markası...
- BESAŞ satış mağazasına yoğun ilgi!
- Cani babanın yüzünde tırnak izleri!
- 54 yıl önce tam da bugün! Bursa'daki dev...
- Bursa'da bir kadın sinir krizi geçirdi! Ne...
- Bursa'da aynı yerde ikinci kaza!
- Bankada parası olanlar dikkat!
- Bursa'da yavru köpeği 'Sahiplenin' notu...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Bursa'da bir garip akü şarjı
- Bursa'da Emniyet'ten dolandırıcılık uyarısı!