Kılıçdaroğlu ve Akşener tramvay açılışına katıldı

Kılıçdaroğlu ve Akşener tramvay açılışına katıldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı törenle, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı açıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Biz Millet İttifakı olarak kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz, kavgasız yaşamak istiyoruz. Birlikte kavgasız, huzur içinde, gelişmiş bir Türkiye, büyüyen bir Türkiye, güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz. Bu inşa faaliyetine belediye başkanlarımız bu tür yatırımlarla katılacaklar. Bizler de demokrasi açısından bunu inşa etmeye çalışacağız" dedi.

2021.01.01 18:11 - Son Güncellenme: 2021.01.01 18:11 - Siyaset
A
Kılıçdaroğlu ve Akşener tramvay açılışına katıldı

Eminönü-Alibeyköy Tramvayının Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı, Feshane Otoparkı'nda düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. 


"TÜRKİYE'DE YAŞAYAN BÜTÜN ERKEKLERİN KADINLARA SAYGI DUYMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Akşener'in konuşmasındaki İstanbul'un, Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum sözlerine, "Sayın genel başkanımız hem bazı taleplerde bulundu, yaşanabilir bir İstanbul için. Özellikle kadınlar için taleplerde bulundu. Elbette ki bu talep çalışma arkadaşlarımız, emir olarak telakki edeceklerdir. Ama bu talep, onlara özgü olmakla beraber, İstanbul'da hatta Türkiye'de yaşayan bütün erkeklerin kadınlara saygı duyması lazım. Kadınlara hep beraber saygı duymak zorundayız. Yeri geldiğinde kadınlar için çok güzel sözler ediyoruz. İnancımızda da öyle zaten. Cennetin anaların ayakları altında olduğunun da biliyoruz. O zaman kadına yönelik şiddet neden? Neden öldürülüyor kadınlar? Neden şiddete uğruyor kadınlar? Belki toplum olarak eğitilmemiz lazım. Hırslarımıza, öfkelerimize biraz gem vurmamız lazım" dedi. 


"BU GÜZEL MERKEZDE HEPİMİZ BARIŞ İÇİNDE YAŞAYABİLİRİZ"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye aslında dünyanın en güzel ülkesi. O güzel yerlerden birisi şurada, beraberiz burada. Haliç'in kıyısındayız. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'da Haliç'teyiz. Dünyanın en güzel merkezlerinden birisindeyiz aslında. Bu güzel merkezde hepimiz barış içinde yaşayabiliriz. Kavgasız yaşayabiliriz. Düşüncelerimiz farklı olabilir. Kimliklerimiz farklı olabilir. İnançlarımız farklı olabilir. İnançlarımız farklı olabilir. Yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama bayrağımız bir, vatanımız bir. Beraber huzur içinde yaşayabiliriz." diye konuştu.


"DÜNYANIN ENGELİNİ ÇIKARIYORLAR"

CHP'li belediye başkanlarına, "Siz CHP'nin değil, Millet İttifakı'nın belediye başkanısınız" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:  "Bunu rahatlıkla ifade ediyorum. Neden? Onlar eğrisi doğrusuyla bir mirası devraldılar. İstanbul'u Ankara'yı yönetiyorlar, diğer 11 büyükşehirde yönetiyorlar arkadaşlarımız. Onlara söylediğim şuydu; 'Asla şikayet etmeyeceksiniz.' Engel çıkaracaklar doğru. Dünyanın engelini çıkarıyorlar o da doğru. Ama belediye başkanları bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstereceklerdir. Bu azim ve kararlılığı gösterenlerden birisi de karşımızda oturan değerli büyükşehir belediye başkanımız." 


"MİLLET İTTİFAKI'NIN BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MEMNUNUZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı konuşmada, "Millet İttifakı'nın belediye başkanlarından memnunuz. Biz sizlerden razıyız, Allah da sizlerden razı olsun. İstanbullu sizden ve ekip arkadaşlarınızdan razı olsun" dedi. 

Konuşmasında kadın cinayetlerine değinen Akşener, "Bir günde 3 kadın katledildi bu ülkede. İstediğimiz kadar bağırıp çağıralım Ankara'dakiler duymuyor. Başkanım sizden İstanbul'a başka bir vizyon daha koymanızı istiyorum. İstanbul'un, Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul'da bir kadının, akşam üstü karanlıkta işinden çıktığı takdirde evine giderken saldırıya uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Bir kadın elektrik direklerinden sönen ampuller sebebiyle kalbi ağzında evine yürümek zorunda kalmasın istiyorum. İstanbul'a bir başka şehirden otobüsten, trenden, nereden inerse insin bir kadının İstanbul'a geldiğinde derin bir nefes almasını istiyorum. Buna başaracağınıza inancım tamdır" diye konuştu.

Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan da bu konuyu takip etmelerini istedi.


SAATTE TEK YÖNDE 12 BİN YOLCU KAPASİTESİ 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, hattın saatte tek yönde 12 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirtti ve Haliç kıyısının tarihi ve turistik önemine dikkat çekti. İmamoğlu, "Bugünkü tramvayın şöyle bir rolü olacak. Sirkeci'den Alibeyköy'e kadar bu bölgenin insanlarını taşıdığı kadar bu güzelim coğrafyanın turistik misyonuna da inanılmaz bir hizmet edecek. Biz tramvayın geçtiği bu yakayı, belirli bölgelere iskeleler inşa edip deniz ulaşımıyla beraber karşı yakayla buluşturarak oradaki müze ve etkinlik alanlarıyla da bir araya getireceğiz." şeklinde konuştu. İmamoğlu, ayrıca Haliç'in iki kıyısında toplam 3,1 milyon metrekarelik yeşil alanın da bölgenin doğası ve manevi yapısına uygun şekilde yeniden tasarlanacağını dile getirdi. Hedeflerinin ise, yıllık 5 kilometre metro hattı yapmak olduğunu kaydetti.  Konuşmaların ardından törene katılanlar tramvaya binerek Alibeyköy Cep Otogarı istasyonuna kadar seyahat etti, buradan 28 Ekim 2020'de açılan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattına aktarma yaparak Mecidiyeköy istasyonuna gitti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.01 18:11 - Son Güncellenme: 2021.01.01 18:11 - Kübra Coşar-pasif
A