Kılıçdaroğlu: Toplumu meşgul etmek isteyen tek kişi hükümeti ile karşı karşıyayız

Kılıçdaroğlu: Toplumu meşgul etmek isteyen tek kişi hükümeti ile karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Çaresizlik üreten, çaresizliğini örtbas etmek için sağa sola saldıran, yapay gündemlerle toplumu meşgul etmek isteyen tek kişi hükümeti ile karşı karşıyayız." dedi.

2021.04.06 13:43 - Son Güncellenme: 2021.04.06 14:07 - Siyaset
A
Kılıçdaroğlu: Toplumu meşgul etmek isteyen tek kişi hükümeti ile karşı karşıyayız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Çaresizlik üreten, çaresizliğini örtbas etmek için sağa sola saldıran, yapay gündemlerle toplumu meşgul etmek isteyen tek kişi hükümeti ile karşı karşıyayız. 

İnsanlar can derdinde, aşı bekliyorlar. Nerede aşılar? Isparta'da yaşlı bir kadına soruyorlar, söylediği bir türlü aşı sırası gelmedi, 70 yaşını aşkınım diyor? Kim bu aşıları bulacak, Türkiye'ye getirecek? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu soruyu herkesin kendisine sorması lazım. Özellikle AK Parti'ye geçmişte oy vermiş, şimdi kafası karışık olan vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Bu gidiş gidiş değil diyorsan bu kardeşini dinleyeceksin. 

Sağlık çalışanlarının bir istekleri vardır, meslek hastalığını kabul edin dediler. Yapmıyorlar. Niçin yapmıyorsunuz? Bu insanlar 24 saat çaba harcarken bir taleplerini neden yerine getirmiyorsunuz? Çok sayıda sağlıkçı hayatını kaybetti bu süre içinde. Bütün bunların sorumlusu kim? Bu ülkeyi yöneten kim? Yönetiminde söz sahibi olan kim? Böyle acı bir tabloyu Türkiye'nin önüne koyan kim? Her vatandaşımın da sormasını istiyorum. 

ASLI ÖZKISIRLAR'IN ÖLÜMÜ

Milleti canından bezdirdiler. Pandemi dolayısıyla nelerin yaşandığına dair sadece iki örnek vereceğim ve herkesin dikkatle dinlemesini isterim. Aslı Özkısırlar, İzmir'de elleri ile yaptığı takıları satarak geçimini sağlıyor, bir hastalığı var, yatarak tedavi olması lazım, bir türlü boş yatak bulamıyor. Sonunda 'Neredeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum, ama siz yapın kongrenizi' diyor. Bu genç kızımıza yatak bulunamadı, hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Yine Bay Kemal diyecek? Sensin sen, hala bilmiyor musun, sen yönetiyorsun bu ülkeyi. 

Soruyorlar 'dostlarınız kim?'. Bu ülkenin garibanlarıdır, esnafıdır, apartman görevlileridir bizim dostlarımız. Halktır, halk bizim dostlarımız.

KAYSERİ'DEKİ ÖRNEKLE MASKE CEZASI TEPKİSİ

Kayseri'de Sidar adında 16 yaşında bir kızımız, evine giderken güvenlik görevlisi çağırıyor. Maskeyi nizami takmadın diyor, ceza kesiyor. Gencecik fidan gibi kızımızın babası esnaf, 900 lira ceza kesiyorlar. Ödeyemiyorlar. 22 Mart'ta mektup, 23 Mart'ta icra servisine geleceksin diyorlar. Açıklama şöyle, 'borcunuzun mallarınızla haczadilerek paraya çevrilmek suretiyle tahsil edileceğini bilin' diyor. 16 yaşındaki kız, maskeyi nizami takmamış, 900 lira ceza, ödeyemiyor, hacizle parayı alacağız diyor. Bu bir zulüm değil mi? Bir de şuna bakın. AK Parti'nin kongresi. Maskesiz bir sürü insan var, ceza yazan var mı? Yok. 16 yaşındaki Kayseri'deki Sidar'a 900 lira ceza, vicdan kabul eder mi? Bu tabloyu, AK Partili, MHP'ye oy veren kardeşlerim içlerine sindiriyorlarsa bir şey demiyorum. Adaletsizlik var diyorlarsa beni dinleyin. Sözüm sözdür, bu ülkeye mutlaka, adaleti, adaleti, adaleti getireceğiz. 

Karadeniz'den başladılar, kalabalık kongreler. Yanlış arkadaş. Defalarca söyledik, bunlar yanlıştır diye. CHP kurultayında bütün sosyal mesafeler korundu, AK Parti kurultayında yok. CHP devleti yönetmemektedir, AK Parti'nin bir kişisi devleti yönetmektedir. Kurultayı yapmadan önce Sağlık Bakanlığı'na yazı yazdık, kongremizi nasıl yapalım diye. Kapalı yerde yapmayacaksınız dediler. Biz de yaptık. Söyleyin bakalım. Devleti kim daha iyi yönetir? Kim adaletle yönetir? 

BİLİM KURULU TEPKİSİ

Bir de bilim kurulu var. Allah aşkına kendinize bilim kurulu demeyin, bilime ayıp. Oturmuşlar koltuğa, 4 Nisan'da ABD'yi vaka sayısında geçtik. Dün 193 kişi resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Bilim kurulu tamamı hikaye. Hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur. Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur. Senin kurallarına uymazlarsa izzet ü ikbal ile çekileceksin. Oturmuşlar oraya, bilim kurulu ayrı havada, Sağlık Bakanı ayrı telden çalıyor, saray ise kaç kişi ölürse ölsün. Bu mudur devleti yönetmek? 

Peki, bu fatura kime çıkıyor? 193 kişi hayatını kaybetmiş, insan gece uyumaz. Bunların umrunda bile değil. 100 bin kişi de ölse umurlarında değil. Ben paramı nasıl alacağım, Londra'daki bankalara nasıl yatıracağım, dertleri bu. Beşli çetenin garantilerinin tamamı dövizle. Peki, esnafın, manavın, taksicinin, sokak satıcılarının durumu, simitçilerin, pastacıların, yeşil saha çalıştıranların durumu. Bin lira verdim idare edin, bir ay geçinin bakalım, nasıl geçiniyorsun? Senin gözünün önünde sadece Amerikan doları var, Avrupa'nın avrosu var. 

"BİR AYAKKABICI 'İLK DEFA BANA İKİNCİ EL AYAKKABI VAR MI?' DİYE SORULDU DİYOR"

Ramazan ayı geldi, en çok iş yapacağımız dönemde dükkanlar kapandı diyor bir esnaf kardeşimiz. Senin dükkanının kapanmasına neden olan kongreleri kim yaptı? Her 100 metrede bir dükkan kapatıldığını görüyor arkadaşlarımız. Geçinemiyor adam. Kirayı ödeyemiyor. Saraydakiler bunu biliyor mu? Bilse ne olur, bilmese ne olur? Onun gözünde esnaf yok ki, nasıl olursa vururum ensesine tokadı, alırım oyumu. Bu esnaf eski esnaf değil, sana sandıkta hesabını soracak. 2000 nüfuslu Aksu ilçesinde, 6 aydır açığım, 25 bin lirayı bulan veresiye defterim var diyor. Bu vatandaşın yaşadığı sorunları siz biliyor musunuz? İntiharlardan haberiniz var mı? Yoksulluk diz boyu, haberiniz var mı? Aksu'da bir ayakkabıcı, 30 yıldır satarım, ilk defa bana ikinci el ayakkabı var mı diye soruldu diyor. Erdoğan çıkıp esnafın dükkanına gidebilir mi? Hayatta gidemez. Belki 50 bin koruma ile gider. Bu mudur devleti yönetmek? Bu mudur milliyetçi olmak? Aynı şeyi Bahçeli'ye de soruyorum. Bu tabloya Bahçeli de destek veriyor. Ülkücüleri dışında tutuyorum. Çok rahatsız olduklarını gayet iyi biliyorum. Bahçeli bütün bu yoksulluğu değirmenine su taşıyan kişidir. Emin olun bunlarda vicdan yok. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.04.06 13:43 - Son Güncellenme: 2021.04.06 14:07 - Ali Yaşar
A