Kılıçdaroğlu'ndan iftar fıkrası!

Kılıçdaroğlu'ndan iftar fıkrası!

Avrupa'yı Ortaçağ'dan İslam sonrası gelişen bilimin kurtardığını belirten CHP lideri, "Bugün İslam dünyası o Avrupa'nın gerisinde kalmışsa bu sorgulanmalı" dedi

2013.07.27 09:47 - Son Güncellenme: 2013.07.27 09:47 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kılıçdaroğlu'ndan iftar fıkrası!

Kılıçdaroğlu iftar konuşmasını, masada anlatılan CHP ile ilgili bir Oflu Hoca fıkrasına bir yenisini ekleyerek noktalandırdı. İşte o fıkra...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam ilahiyatçılar, sendikacılar ve basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcilerinden oluşan bir grupla iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğine kendilerini "Devrimci Müslüman Gençler" olarak adlandıran grup adına da katılım oldu. Keyifli bir sohbet ortamının yaşandığı akşamda CHP lideri de bazı değerlendirmelerde bulundu. "Ramazan sofralarında siyaset yapmaktan özenle kaçınıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

Dinin temeli ahlak

"Ahlaktan söz ettik. Dinin temeli bana öğretilen ahlaktır. Ahlak, hepimizin yüceltmesi gereken bir kavramdır. Ahlakı erdem olarak benimseyip, özümsersek, dünyanın en iyi insanı oluruz.

Devrimcilikten söz edildi. Bütün peygamberler devrimcidir, dünyayı değiştirmişler. Hazreti Muhammed tarihin gördüğü en büyük devrimcidir. Yeni bir çağ açmıştır. İslamiyet'in başlangıç yıllarına bakalım. Geliştirilen bilim, Ortaçağ'ın Rönesans'ına kaynaklık yapmıştır. Sormamız gereken soru şudur; neden şimdi Avrupa ya da Batı bizden (İslam dünyasından) çok daha ileride? Bunun sorgulanması lazım. Eğer sorunun yanıtını bulabilirsek, çok şeyi çözmüş oluruz, çözmek zorundayız."

Kılıçdaroğu konuşmasında dinin mezheplere indirilmesini de eleştirdi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.07.27 09:47 - Son Güncellenme: 2013.07.27 09:47 - HABER MERKEZİ
A