Kılıçdaroğlu'ndan 'ekonomi' eleştirisi

Kılıçdaroğlu'ndan 'ekonomi' eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısında konuştu.

2021.01.12 12:22 - Son Güncellenme: 2021.01.12 12:29 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kılıçdaroğlu'ndan 'ekonomi' eleştirisi

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Çöpten yiyecek toplayan kadın bizim vatandaşımız. Çocuklar bizim evladımız. O soruna siyaset kurumu kayıtsız kalırsa görevini yapmıyor demektir. Herkesin, parlamentoda olan bütün milletvekillerinin parti ayrımı yapmaksızın Türkiye'nin sorularına kilitlenmeleri gerekir. Asıl görev AK Parti ve iktidara destek veren MHP'ye aittir. Siz bu sorun için bir şey dediniz de biz karşı mı çıktınız. Bizim getirdiklerimizi reddettiniz. Bunların yatacak yerleri yoktur. 

"İKTİDAR DEVLETİ ÇÜRÜTMEYE BAŞLADI"

Onlar esnafa gidemiyorlar, biz gidiyoruz. Aynı zamanda konuşuyoruz. 65 yaşında kadın, eve temizliğe gidecek, otobüse binemezsin. 'Nasıl geçineceğim?' ben diyor. İktidar sahipleri görmüyor. Türkiye'nin gerçek gündemi bu. Bu gerçek gündemi görmeyen iktidar devleti çürütmeye başladı. Liyakat sistemini yok ettiğinizde devlet çürümeye başlar. 

TÜİK açıklama yapmış, 2021'de işsizlik azaldı diye. Tam komedi. Orada görev yapanlar, siz gerçekleri görmüyor musunuz? Milyonların açlığını görmüyor musunuz? Her yaştan, her eğitim düzeyinden on binlerce işsiz var.  

Bu coğrafyada açlık yaşanmamıştı, açlık yaşanıyor. Hepimiz vergi ödüyoruz. Konteynerden yiyecek toplayan kadın da vergi ödüyor. Nereye gidiyor bu paralar? Dünyanın en büyük borçlanmasını yaptılar. 18 yılda. Nereye gitti bu paralar? Her şeyi sattılar. Nereye gitti bu para? Asıl sorulması gereken bu. Bu sorunu cevabını, Erdoğan, senden bekliyorum. Devleti tek başına yönetiyorsun. İstediğin her şeyi yapıyorsun. İstediğine teşvik, istediğin kişinin mal varlığına el koyabiliyorsun. Ben sana sokaktaki vatandaşın sorusunu soruyorum. 40 gün dedi esnaf, 40 gün bakamadın. Nereye gidiyor bu para? Vergi verenlerin torunlarını borçlandırıyor. Tek fabrika bile kurmadın. Nereye gitti bu paralar? 

Sorunun cevabını vereyim. Erdoğan da duysun, oy veren kardeşlerim de duysun. 83 milyonu bir avuç tefeciye mahkum ettiler. Nerelere gitti paralar? Faizcilere gitti. 18 yıldır ekonomiyi, faiz ve döviz iki eksende yönetiyorlar. Özel sektör yapmadıysa kimsenin yatırım yaptığı yok. 5'li çeteye 83 milyonu neden mahkum ettin sen? Sizin yatacak yeriniz var mı? Ben bunları söylediğim için kızıyorlar, zaten kızsınlar, görsünler, işitsinler diye söylüyorum.

Faiz yükseliyor. Orada da enteresan şeyler var. Faiz yükselirse, dışarıdakiler geliyorlar, önce kendi ülkelerindeki bankalarda kredi çekiyorlar, yüzde 2-3 faizle. Türkiye'ye getiriyorlar, mevcuata yatırıyorlar. Zamanı gelince alıyorlar, tekrar dolara çevirip ülkelerine götürüyorlar. 1 milyon dolar parayı yüzde 4 faizle kendi ülkesindeki bankadan çeksin. Bir yıl sonra kendi ülkesindeki faizi de ödeyerek 130 bin dolar cebine alıyor. Soygun düzenini bunlar oluşturuyorlar. Döviz fırlayınca yine döviz lobisi kazanıyor, aynı lobi. Kaybeden 83 milyon. Bu gerçeği herkese anlatmak zorundayız. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.12 12:22 - Son Güncellenme: 2021.01.12 12:29 - HABER MERKEZİ
A