Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay'la görüşmesinin ardından açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay'la görüşmesinin ardından açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Can Atalay'la görüşmesi ardından açıklama yaptı.

2023.07.12 15:29 - Son Güncellenme: 2023.07.12 15:59 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay'la görüşmesinin ardından açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi davası tutuklusu Hatay Milletvekili Can Atalay'ı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Gerekli iznin verilmesinin ardından saat 14.00'de Marmara Cezaevi'ne giderek Atalay'ı ziyaret etti. Can Atalay, Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Nisan 2022'den bu yana cezaevinde bulunan Can Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde Hatay'dan milletvekili seçilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Kendisini dinledim. 4 konuyu gündeme getirdi, öncelikle çok heyecanlıyım dedi, ziyaretimiz dolayısıyla. Buradan çıktıktan sonra ilk işim Hatay'a gitmek, deprem bölgesindeki depremzedeleri ziyaret etmek, bunu çok arzuluyorum ve mutlaka gitmek istiyorum diye düşüncesini ifade etti. Davanın çok haksız bir dava olduğunu ve içeride boşu boşluna tutukduklarını ifade ettim.

Gördüğüm kadarıyla bütün dava dosyasını neredeyse ezberlemiş durumda. Bütün haksızlıkları biliyor, yapılan haksızlıkları tek tek anlattı bize. Gerçekten inanılır gibi değil ve her halukarda cumhuriyeti ve demokrasiyi savunma konusunda kendisinin ve arkadaşlarının kararlı olduklarını ifade etti. Biz de cumhuriyeti ve demokrasiyi her koşulda savunacağımızı, buraya gelişimizin temel nedeninin de milletin iradesine sahip çıkmak olduğunu demokrasiye sahip çıkmak olduğunu kendilerine aktardık.

Hakkında bir mahkeme kararı söz konusu değil. Tutuklu olduğu zaman milletvekili seçilmek için dilekçe veriyor, sabıkasının olmadığına dair yazıyı YSK'ye götürüyor, 11 yargıç Sayın Can Atalay'ın seçime katılmaya hakkı olduğunu onaylıyorlar ve seçiyorlar. TBMM'de ismi okunuyor orada olmadığı için yemin edemiyor. İnsan Haklaı Komisyonu'na sesleniyorum; bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır. Can Atalay'ı komisyona seçiyorlar ve yine hapista. Burada olma sebebimiz TBMM iradesini kamuyouna duyurmaktır. Bu görev en çok kime yakışırdı, en çok CHP'ye yakışırdı. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti biziz. 

Meclis Başkanı'na sesleniyorum. AYM'nin kararı var, kararı süratle yerine getirmesi için Adalet Bakanlığı'na sunacak.Şu hapishanede gazeteciler de yatıyor. Olmaz arkadaşlar. 21. yüzyıldayız insanları düşünceleri yüzünden hapse atamazsınız. Yeter ya, yeter artı. Bu milletin biraz yüzü gülsün. Bu millet ülkeye demokrasi geliyor diye sevinsin artık.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2023.07.12 15:29 - Son Güncellenme: 2023.07.12 15:59 - HABER MERKEZİ
A