Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a sürpriz teklif!

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a sürpriz teklif!

CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal, tartışmalara yaşanan deneyimlerin ışığında bir katkı yapabileceğine inandığı için seçimlere milletvekili adayı olarak katılmayı uygun gördüğünü söyledi.

2015.03.11 12:40 - Son Güncellenme: 2015.03.11 12:41 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a sürpriz teklif!


Baykal, Atatürk Parkı'ndaki bir restoranda düzenlediği basın  toplantısında, genel seçimlere giderken Antalya siyasetinin oldukça  hareketlenmeye başladığını, seçim heyecanı ve coşkusunun yavaş yavaş  şekillendiğini belirtti.

CHP'nin ön seçim kararı alarak bu oluşuma en büyük katkıyı yaptığını  ifade eden Baykal, "Antalya'da CHP olarak adayların, bütün üyelerin katılacağı  yargıç gözetiminde bir ön seçim sonucu belirlenmesini genel merkez kararıyla  şekillendirdik. Ben de burada bir aday adayı olarak yerimi aldım" dedi.

Seçimlerde Antalya'dan milletvekili aday adayı olarak seçim  çalışmaları içerisinde yer alma kararı almasının çeşitli nedenleri bulunduğunu  dile getiren Baykal, 8 Haziran sonrası oluşacak parlamentonun önünde Türkiye'nin  en önemli konularının yer alacağını kaydetti.

  Türkiye'nin seçimlerden sonra büyük olasılıkla yeni bir anayasa  tartışması yaşayacağına işaret eden Baykal, yeni anayasa tartışmasının Türkiye'de  köklü bir siyasi rejim ve siyasi kimlik tartışmasını beraberinde getireceğini  anlattı.

Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

  "Parlamento seçimlerinden sonra masada Türkiye'nin kimliği, anayasal  rejimimiz, Cumhuriyetimizin geleceği, ulusal bütünlüğümüz ve temel siyaset  anlayışı, laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne değer veren bir siyaset  anlayışının sürdürülüp sürdürülmeyeceği olacak. Türkiye'nin çevresiyle ilişkisine  hangi anlayışların yön vereceği, Ortadoğu'da giderek yoğunlaşan yangının  Türkiye'ye sıçrama olasılığı ile ilgili politikaların ne olacağı konuları siyasi  hayatımızı çok çekici, çok önemli bir noktaya getirmiştir. Böyle bir tablonun  içerisinde ben de söz söylemem gerektiğine, bunun sorumluluk olduğuna, bu  tartışmalara belki yaşanan deneyimlerin ışığında bir katkı yapabileceğime  inandığım için seçimlere milletvekili adayı olarak katılmayı uygun gördüm. Bu  anlayışla adayım."

Türkiye'de siyasetin etnik ve dinsel kimlik temeli üzerinde  gelişmesine gerek olmadığına anlatabilmek, Türkiye'nin ulusal kimliğini,  bağımsızlığını, bütünlüğünü korumak, yeni anayasa tartışmaları için bir  mücadeleye ihtiyaç duyulacağına inandığını belirten Baykal, Türkiye'nin tarihsel  kimliğine, birikimine zarar vermemesini güvence altına almak için bir mücadeleye  ihtiyaç olduğunu düşündüğünü söyledi.

Antalya'da ön seçimle aday belirleme sürecinin yapılacak olmasının  mücadelelerine güç kattığını vurgulayan Baykal, "Bundan büyük mutluluk duyuyorum.  Bütün aday adayı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Antalya'nın siyasi önemini  yaşadığımız deneyimin daha da artıracağına inanıyorum" diye konuştu.

   Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a birinci sıra teklifi

Baykal, ön seçim kararı alınmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun lütufkar bir söylemle, "Antalya'dan sizi birinci sıradan  koyalım, ön seçime gerek yok" dediğini, kendisinin ise ön seçime memnuniyetle  gireceğini söylediğini anlattı.

Kendisinin anlayışının genel başkan tarafından uygun görülmesiyle ön  seçim kararı alındığına dikkati çeken Baykal, şöyle konuştu:

   "Genel Başkan, kontenjanla ilgili kanaatimi alma ihtiyacı hissetti. O  konunda da tereddütsüz değerlendirme yaptım. Kontenjan aday, genel mantığımı  sarsan bir şey değil. Genel merkezin böyle bir yetkisi vardır. 'Bu ismi nasıl  görüyorsun' dedi, ben de 'İyi ve değerli bir isimdir' dedim. Bütün süreç ondan  sonra başladı. Bu şekillenme, benim mutlu olduğum bir şekillenme. Antalya'dan  genel merkezin uygun gördüğü bir kontenjan olmasa daha da iyi olurdu ama genel  merkezin kontenjan kullanma hakkına saygı gösteririm. Kontenjanın Çetin Osman  Budak olması konusundaki kanaatimi işin başlangıç aşamasında belirttim. Bugün bu  tablo ortaya çıktı. Çetin Osman Budak, 3. sıradan kontenjan adayı olacak." 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2015.03.11 12:40 - Son Güncellenme: 2015.03.11 12:41 - HABER MERKEZİ
A