Kılıçdaroğlu: Milleti nasıl perişan ettiklerini biliyorlar şimdi de helallik istiyorlar

Kılıçdaroğlu: Milleti nasıl perişan ettiklerini biliyorlar şimdi de helallik istiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Milleti nasıl perişan ettiklerini biliyorlar şimdi sizden helallik istiyoruz diyorlar. Soruyorum, işsiz bıraktığın milyonlarca genç sanan helalllik verecek mi? Pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helalllik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır çalışmıyor, icra memuru kapıda, bu adam sana helallik verecek mi?" dedi.

2021.05.18 13:54 - Son Güncellenme: 2021.05.18 14:41 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kılıçdaroğlu: Milleti nasıl perişan ettiklerini biliyorlar şimdi de helallik istiyorlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Beşiktaş bu yıl şampiyon oldu, yürekten kutluyoruz. 

İsteriz ki dünyada savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin, insanlar ölmesin. Filistinlilere yapılan saldırı asla kabul edilemez. Saldırı sonraki süreçte de devam etti. 300'e yakın insan hayatını kaybetti. Çocuklar var bunların içinde. İsrail'in yaptığı bir katliamdır. Bütün insanlığa çağrıda bulunmak hepimizin ortak görevidir. Dünyanın demokratları ne yapıyor acaba? Neden katliamı engellemiyorlar? Filistinliler işgal edilmiş topraklarını geri almak istiyorlar. Bu da onların en tabii hakları. Beni üzen, İslam dünyasındaki parçalanma. 

Filistin bağımsızlık mücadelesi verirken bizim gençlerimiz de oradaydı. Bazılarının mezarları hala Filistin'de. Filistin ile tarihi bağlarımız var. İhvan endeksli bir dış politika, Türkiye'nin bölgedeki saygınlığına çok büyük darbe vuruyor. Türkiye'nin bölgede bir ağırlığı vardı. Bu ağırlığı da Türkiye büyük ölçüde kaybetti. 

Derin sorunlar yumağı içindesiniz. Sizinle bugün bir sohbet yapacağım. Bir kavgayı değil, gerçekleri sizlerle paylaşacağım. 

 AŞI REKLAMI TEPKİSİ

Ben maske takıyorum, sen keyfine bak diye reklamlar. Bari bu milletin onuruyla oynamayın. Ben unutmuyorum, siz de unutmayın. Vatandaşlarıma bunu söylüyorum. 

Devlette liyakat sistemini yerle bir ettiler. Yandaşlar, eski milletvekilleri, her birisi bir göreve atandı. 5 yerden maaşlar almaya başladılar. Doğalgaz parasını esnaf ödemeyezken, su parasını ödeyemezken beslemeler birden çok maaş alarak krallar gibi yaşadılar. 

Ekonomik ve siyasal bir buhranla vatandaş karşı karşıyayken saraydakiler keyif içinde yaşıyorlar. Hiçbir sorun yok orada. Ne ekonomik, ne sosyal sorun. 

Milleti nasıl perişan ettiklerini biliyorlar şimdi sizden helallik istiyoruz diyorlar. Soruyorum, işsiz bıraktığın milyonlarca genç sanan helalllik verecek mi? Pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helalllik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır çalışmıyor, icra memuru kapıda, bu adam sana helallik verecek mi? 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.05.18 13:54 - Son Güncellenme: 2021.05.18 14:41 - HABER MERKEZİ
A