Kestane kebap, yemesi sevap (ÖZEL HABER)

Kestane kebap, yemesi sevap (ÖZEL HABER)

Kış aylarının vazgeçilmez efsanesi kestane, bir süre önce tezgahlardaki yeri almaya ve vatandaşın evine girmeye başladı. Cumhuriyet Caddesi'nin ünlü kestanecisi Mehmet Aydemir'le kestane fiyatlarını ve pişirme inceliklerini konuştuk. Aydemir, "Bu yıl fiyatlar geçen yıl ile aynı, iyi kestane pişirmenin sırrı mangal ateşidir" dedi.

2020.12.23 08:57 - Son Güncellenme: 2020.12.23 09:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kestane kebap, yemesi sevap (ÖZEL HABER)
02:18 Kestane kebap, yemesi sevap (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Kestane kebap, yemesi sevap (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Kestane, kuzey yarımkürenin hemen her yerinde yetişen özel bir yemiş.

Bursa'da da oldukça fazla yetiştirilen bu ürün kentin simgelerinden biri haline de gelmiş durumda.

Ülkemizde sevilen bir yemiş olan kestane, özellikle kış aylarında sıklıkla tüketiliyor.

Hatta "soba üzerinde kızaran kestane" imajı, neredeyse kış mevsimi ile özdeşleşmiş sayılıyor.

Sokaktaki kestane tezgahları da kışın sembollerinden biri.

Yıllardır her kış Cumhuriyet Caddesi'nde 'Kestane kebap yemesi sevap' diye bağıran meşhur kestaneci Mehmet Aydemir "Kestane fiyatları bu yıl da geçen yılla aynı, vatandaşı zamsız olarak kestaneyle buluşturuyoruz" dedi.

"TOPLAMASI KADAR TEZGAHIN DİZAYNI DA ÖNEMLİ"

"Kestaneyi toplamak oldukça zor, işçi bulmak çok güç" diyen Aydemir, "Kestane toplayanlara günlük 400 lira yevmiye veriliyor ama buna rağmen işçi zor bulunuyor. Kestaneyi toplamak zor olduğu kadar tezgahta pişirmesi ve dizaynı da oldukça önemli" şeklinde konuştu.

BU YIL KESTANEYE ZAM YOK!

Vatandaşa kestanenin bu yıl tezgahlarda zamsız olarak satıldığı müjdesini veren Mehmet Aydemir, "Kestane bu yıl pandemi nedeniyle zamsız olarak satışa sunuluyor, fiyatlar geçen seneyle aynı.100 gramı 10 lira, boyuta göre fiyatı değişen kestane 15 liradan başlıyor 40 liraya kadar çıkıyor. Bursa kestanesi meşhur ama şu an elimizde çok fazla yok, daha çok İzmir'den gelenleri satıyoruz" dedi.

İŞTE KESTANEYİ İYİ PİŞİRMENİN SIRRI

Aydemir son olarak kestane pişirmenin sırrını şöyle açıkladı: "İyi kestane pişirmenin sırrı mangal. Kestane mangal ateşinde çok kolay ve güzel pişer. Pişmeden önce falçatayla çizilir, önce çizilen taraf sonra diğer taraf ateşe tutulur. Vatandaşlar evde mangalla uğraşamıyorlarsa, kestaneyi haşlayıp yemelerini tavsiye ediyoruz. İzmir, Bursa ve Simav kestaneleri en kaliteli kestanelerdir."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.23 08:57 - Son Güncellenme: 2020.12.23 09:52 - HABER MERKEZİ
A