Kesintisiz iletişim için hazırlıklar tamamlandı
BTK, 16 Nisan Pazar günü yapılacak halk oylamasında kesintisiz iletişimi sağlamak için Referandum Koordinasyon Merkezi kurdu.
2017.04.14 08:58 - Son Güncellenme: 2017.04.14 08:59 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), pazar günü yapılacak halk oylamasında herhangi bir kesinti ya da sorun yaşanmaması için Referandum Koordinasyon Merkezi kurdu.
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan Pazar günü iletişim ve haberleşmede sorun yaşanmaması amacıyla BTK bünyesine oluşturulan Referandum Koordinasyon Merkezi, Pazartesi günü itibarıyla 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaya başladı. Söz konusu merkez ile bağlantılı çalışmak üzere Türksat A.Ş., Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone tarafından oluşturulan ekiplerde yer alan kritik uzman seviyesindeki personel sayısı bugünden itibaren 2 katına çıkarılacak.
Operatörler ile Türksat tarafından oluşturulan koordinasyon ekipleri, referandum için BTK'da oluşturulan Referandum Koordinasyon Merkezi ekipleriyle sürekli bilgi alışverişinde bulunacak. İletişim ve haberleşmede süreklilik için yedekleme ve izleme yapacak operatörler, fiziksel caydırıcılığı sağlayacak güvenlik tedbirleri alacak.
Acil durum çalışmaları
Sistemlerde kaynaklanabilecek hataların asgariye indirilmesi için kritik seviyede gerekli olmayan herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı alan operatörler, üçüncü taraflarla ilgili erişim kontrollerini gerçekleştirecek.
Acil durum uyarı ve alarm çalışmaları yapacak operatörler, bu kapsamda oluşturdukları planları gözden geçirecek. Türksat da referandum dolayısıyla televizyon yayınları ile sağladığı servis hizmetlerinin kesintisiz gerçekleşmesi için gerekli önlemleri aldı.
Trafik artışına yanıt verecek
TÜRK Telekom CEO'su Paul Doany, Türk Telekom olarak halk oylamasının, iletişim teknolojileri açısından kesintisiz ve güven ortamında geçmesi için hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirerek, Ankara ve İstanbul'da iki servis yönetim merkezinin, Referandum Koordinasyon Merkezi olarak görev yapmak üzere hazırlandığını anlattı.
Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, referandumda talep artışına yanıt verebilmek için teknolojik altyapı ve insan kaynaklarıyla gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, referandum boyunca ülkede iletişimin kesintisiz, hızlı ve güvenli bir şekilde sürdürülmesi için Turkcell olarak hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.