Kerry de "darbe" demedi

Kerry de "darbe" demedi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin ülkenin Mısır'a desteğini etkileyecek bir karar olan, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınmasının darbe olarak nitelendirilip nitelendirilmemesi kararını vermekte acele etmeyeceğini söyledi.

2013.07.17 20:04 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:05 - Dünya
A
Kerry de "darbe" demedi


 

Resmi temasları kapsamında Ürdün'e gelen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, başkent Amman'da Ürdünlü mevkidaşı Nasır Judeh ile görüştü. Kerry, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

"MISIRDAKİ DURUM SON DERECE KARIŞIK VE ZOR''

Bir gazetecinin ABD'nin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Mısır'daki durumun son derece karışık ve zor olduğunu söyleyen Kerry, "Durumun karışıklığı göze alındığında gerçekleşen olayı değerlendirmek için zamana ihtiyacımız var... Şuan yapmakta olduğumuz şey bu ve ben de bu konuda bir karar almak için acele etmeyeceğim" dedi.

Mısır'da düzenin ve istikrarın yeniden kurulması, şiddetin sona ermesi, hakların korunması ve ülkenin normal seyrine dönmesi gerektiğini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ayrıca, yapılan siyasi tutuklamalar konusunda endişeli olduklarını dile getirerek, bütün tarafların, cezalandırılma endişesi olmadan ülkenin ruhunun geri kazanılmasına katkıda bulunabilmesi gerektiğini belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 20:04 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:05 - Zeynep Çelik
A