Kentsel dönüşüm İstiklal Mahallesi'ne şart! ÖZEL HABER

Kentsel dönüşüm İstiklal Mahallesi'ne şart! ÖZEL HABER

Bursa'nın en eski mahallelerinden İstiklal'de çarpık yapılaşma nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Muhtar Gülnaz Karadeniz, evlerin yıkılarak yeniden planlı yapılmasının şart olduğunu söyledi.

2013.07.17 08:11 - Son Güncellenme: 2013.10.03 10:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kentsel dönüşüm İstiklal Mahallesi'ne şart! ÖZEL HABER
06:20 Kentsel dönüşüm bu mahalleye şart! ÖZEL HABER

İLGİLİ VİDEO

Kentsel dönüşüm bu mahalleye şart! ÖZEL HABER

Mesut DEMİR-Güllü SARI/BURSADABUGUN.COM

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi muhtarı Gülnaz Karadeniz, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, "Çok eski ve köklü mahalle. Mahallemizde yolları açmamız çok zor, zamanında çarpık kentleşme yapılmış. Evler bitişik sistem olduğu için, Osmangazi Belediye Başkanı  Mustafa Dündar 'Sizin evleri yıkıp yapmamız lazım' der. Sıkıntıların çözümü için kentsel dönüşümün mahallemize girmesi gerekiyor" dedi.

ÇIKMAZ SOKAKLAR ARTIK ÇIKIYOR!
Mahallede birkaç çıkmaz sokağın kaldığını ifade eden Gülnaz Karadeniz, "Çıkmaz sokaklarımız açıldı. Şuanda Karabekir Sokak kaldı. O da tamamlandıktan sonra açılacak. Şirince Cadde üzerinde açılan park haricinde fazla park alanımız yok. Her taraf çarpık kentleşme" diye konuştu.

KÜTÜPHANE REZALET DURUMDA
Diş Hastanesi Polikliniği'nin mahalleye getirilmesi için çok uğraştıklarını dile getiren Karadeniz, "Mahallemizde bir kütüphanemiz var. Bir odasında sadece kitaplar var. Kütüphanede bilgisayar dahil hiçbir şey yok. Diğer odalar ve üst kat boş duruyor. Hiç olmazsa buraya Diş Hastanesi Polikliniği'ni taşıyalım dedik. Hürriyet ve Adalet muhtarı ile birlikte Vali'ye kadar çıktık. Mücadele etmemize rağmen hiçbir şey elde edemedik. Çırpındık, olmadı" dedi.

PARK ARKASINDA ÇİLİNGİR SOFRASI!
Şirin Cadde üzerinde açılan parkın orada sirk araçlarının park ettiğini kaydeden Karadeniz, "Bu araçları oradan kaldırdık. Uzun araçlar olduğu için vatandaş araçların arkasına çilingir sofraları koyuyor. O bölgede oturan vatandaşlar rahatsız oluyor. O bölgede araçlar park edince, arkası başka amaçlı kullanılıyor. O yüzden oraya dubalar koyarak araçların park etmesini engellemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

PAZARYERİ EN ÖNEMLİ SORUN
Adalet Mahallesi ile birlikte Sönmez Cadde üzerinde kurulan pazaryerini kullandıklarını hatırlatan Karadeniz, "Pazaryeri ile ilgili sıkıntımız çok. Bursa'da çoğu yerde ana cadde üzerinde pazaryeri kalmadı. Belediye Başkanımıza 'En önemli sorunumuz pazaryeri' dedim. Pazaryeri konusunda destek istiyoruz. Güzel bir yer olsun ki, vatandaş rahat etsin" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 08:11 - Son Güncellenme: 2013.10.03 10:00 - HABER MERKEZİ
A