Kent Konseyi Mahfel'in satışına karşı

Kent Konseyi Mahfel'in satışına karşı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, kent konseyi gönüllülerinin Mahfel'in satışını istemediklerini, gerekli makamlara dilekçeleri yolladıklarını belirterek, Bursalıların büyük çoğunluğunun mekanın kamuda kalmasını istediğini hatırlattı.

2013.04.17 09:15 - Son Güncellenme: 2013.04.17 09:16 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kent Konseyi Mahfel'in satışına karşı

Bir televizyon programına konuk olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, gönüllü katılımcılarla birlikte ülkemiz ve Bursa için yaptıkları çalışmaları anlattı. Türkiye'nin de her konuda en önde gelen şehri olan Bursa'da, yapılan her işin insanlara fayda sağlaması gerektiğini belirten Semih Pala, kent konseyi kavramının demokrasi kültürü için önemli olduğunu ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının görüş ve düşüncelerinin önemli olduğunu, bunların ilgili idarelere aktarma görevini de kent konseylerinin üstlendiğini anlatan Pala, "Birçok yerde yerel gündem ve kent konseyi süreçleri işlemezken, Bursa'da uzun yıllardır sağlıklı bir şekilde yürütülüyor. Bursa Kent Konseyi, Türkiye'nin en büyük, en yoğun kent konseyi olarak alanında liderlik yapıyor. 2009 yılında seçilerek iş başına geldik. 46 ayda 5232 faaliyet yaptık. Bunu başta Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla, 4 meclisimizin, 30 çalışma grubunun, 6 çalışma ofisimizin ve gönüllülerimizin çalışmalarıyla başardık. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sosyal çalışmalar yatkın bir insandır. Kent konseyi kavramına önem verdiği için her türlü çalışmaya destek oluyor. Kent konseyi kavramını toplumumuz ve kurumlar da iyi değerlendirmelidir" dedi.


Kent konseylerinin hiçbir kurumun amiri olmadığını, çatı kuruluşu ve organizasyon kuruluşu olduğunu dile getiren Pala, kent konseylerinin birer demokrasi platformu ve yerel buluşma noktası olması gerektiğini söyledi. Bursa Kent Konseyi olarak şehrin meselelerine, vatandaşın gündemindeki konulara duyarsız kalmadıklarını belirten Pala, geleneksel 'Bursa Konuşuyor' toplantılarıyla tüm önemli konuları vatandaşların ve uzmanların katılımıyla ele aldıklarını ve çıkan sonuçları yetkililere ilettiklerini ifade etti. En zor konularının dahi medenice konuşulduğu ortamlar hazırladıklarını aktaran Pala, "Toplumsal denge çizgisi anlayışıyla herkese ve her kesime açık çalışıyoruz. İnsanlar toplantılarımıza gelerek düşüncelerini özgürce ifade ediyor. Bir şey almaya değil, şehrine bir şeyler vermeye hazır olan herkesi ofislerimize bekliyoruz. Son olarak gönüllülerimiz, Bitinya döneminden kalan ve 6 Osmanlı padişahının da kullandığı Bey Sarayı'nın ortaya çıkarılmasını istedi. Orduevi'nin başka bir yere taşınarak dünya mirasının şehrimize kazandırılmışın talep etti. Bizler de durumu Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığı'na Bursalıların arzularını ilettik. Yetkililerin en kısa zamanda harekete geçmesini bekliyoruz" diye konuştu.

FotoFest gibi uluslararası organizasyonların ana ortaklarından olduklarını hatırlatan Pala, Engelliler Meclisi'nin, Çocuk Meclisi'nin, Gençlik Meclisi'nin, Kadın Meclisi'nin ve çalışma gruplarının da kendi içerisinde Türkiye'ye örnek projeler geliştirdiğine, çalışmalar yaptığına değindi. Bursa'nın gündemindeki Mahfel konusuna da değinen Pala, "Mahfel'in satışının yapılmaması için Ankara'daki ve Bursa'daki yetkililere gereken dilekçeleri gönderdik. Bursa Kent Konseyi gönüllüleri de Mahfel'in satılmamasını istiyor. Şehrin yöneticileri, halkın istek ve düşüncelerine bakarak hareket etmelidir. Bursalıların büyük çoğunluğu mekanın kamuda kalmasını istiyor. İnşallah bu konuda bir yanlışlık yapılmaz" dedi.
Bundan sonraki süreçte uluslararası alana yönelik çalışmalar yapacaklarını açıklayan Pala, her şehirde bu tarz çalışmaların yapılabilmesine de katkı sağlayacaklarını söyledi. Şehri ilgilendiren her konuyu yakından takip edeceklerini söyleyen Pala, demokrasi kültürünün gelişmesi için katkı sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.17 09:15 - Son Güncellenme: 2013.04.17 09:16 - HABER MERKEZİ
A