Kendisine yıllarca tecavüz eden kocası olan üvey babasını öldüren kadın için yüz binlerce imza toplandı!

Kendisine yıllarca tecavüz eden kocası olan üvey babasını öldüren kadın için yüz binlerce imza toplandı!

12 yaşındayken kendisine tecavüz etmeye başlayan, önce üvey babası ve ardından kocasıyken cinsel istismara devam eden erkeği silahıyla vurarak öldüren Valeria Bacot'nun yargılandığı dava başladı. Bacot'nun serbest bırakılması yönündeki kampanyaya 600 binden fazla kişi imza attı.

2021.06.22 09:18 - Son Güncellenme: 2021.06.22 09:56 - Dünya
A
Kendisine yıllarca tecavüz eden kocası olan üvey babasını öldüren kadın için yüz binlerce imza toplandı!
05:25 Anlattıkları kan dondurdu: Annemi öldürüp bana tecavüz etti

İLGİLİ VİDEO

Anlattıkları kan dondurdu: Annemi öldürüp bana tecavüz etti

Üvey baba Daniel Polette, Bacot 12 yaşındayken tecavüz etmeye başlamış, 1990'larda 2,5 yıl hapis yattıktan sonra eve dönerek tecavüz ve istismara devam ettiği Valeria'yı sonunda kendisiyle evlenmeye zorlamıştı. Bu evlilik sonucunda dört çocuğu dünyaya gelen Bacot, Mart 2016'da kendisini fahişelik yapmaya zorlayan Polette'i vurarak öldürdüğünü ve iki çocuğunun yardımıyla cesedini sakladığını itiraf etmişti. Polette'in, evlilik öncesinde 17 yaşındayken onu hamile bıraktığını söyleyen Bacot, Ekim 2017'de tutuklandı.

DAVA HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

Valeria Bacot, kendisinden 25 yaş büyük olan Daniel Polette'in, üvey babası olarak girdiği ailesinin evinde, henüz 12 yaşındayken cinsel istismar uygulamaya başladığını öne sürmüştü. 1990'lı yıllarda istismar ortaya çıkınca Polette iki buçuk yıl hapiste kalmış ancak cezası bittikten sonra eve dönen Polette'in cinsel istismarı devam etmişti. Bacot, 17 yaşında iken yaşadığı istismar sonucu hamile kalmıştı.

40 yaşındaki kadın, Polette'in kendisini evlenmeye zorladığını, fiziksel istismar uygulamaya başladığını iddia etmişti.

'ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR KORUNMUYOR'

Bacot'nun yargılandığı davada ilk duruşma dün gerçekleşti. Soruşturma kapsamında Bacot'nun cinayeti önceden planladığı suçlaması yöneltilirken, Bacot'nun avukatları ise kadının kendisini ve çocuklarını korumak için cinayeti işlediği yönünde savunma yapıyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Bacot'nun avukatı Janine Bonaggiunta, "Şiddet mağduru olan bu kadınları koruyan yok" dedi.

Bonaggiunta, "Yargı çok yavaş ilerliyor, yeterince duyarlı davranmıyor ve şiddet ile güç kullanmaya devam edebilecek faillere karşı fazla hoşgörülü. Çaresiz kadınları hayatta kalmak için öldürmeye iten, tam da bu" diye konuştu.

BİNLERCE KİŞİ DESTEK VERDİ

Bacot'un öyküsünü konu alan kitap geçen ay piyasaya sürüldü. Onun yaşadıkları Fransa'yı ayağa kaldırdı; davaya giden süreç Fransız basınında geniş yer buldu. Binlerce kişi ceza almaması için destek verdi.

Bir hafta sürmesi beklenen, Chalon-sur-Saône'da görülen davada savcı, cinayetin önceden planlandığını söyleyecek. Bacot'un avukatları ise 23 yıl süren cinsel istismar ve kızının bir sonraki kurban olmasından korkması nedeniyle kendisi ve çocuklarını korumak amacıyla Polette'i öldürmek zorunda kaldığını savunacak.

JACQUELİNE SAUVAGE DAVASI

Bacot'nun davası, kendisini istismar eden kocasını öldüren ve hapse giren Jacqueline Sauvage'in davası ile de benzerlik taşıyor. 2016 yılında dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, 10 yıl hapis cezası alan Sauvage'i affetmiş, cezasının geri kalanının silinmesine karar verilmişti. Fransa'nın merkezindeki Chalon-sur-Saône şehrinde görülen Valerie Bacot davasının yaklaşık bir hafta sürmesi bekleniyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.22 09:18 - Son Güncellenme: 2021.06.22 09:56 - Sevcan Sarıkaya
A