Kendi arabasıyla tatile çıkacaklara önemli uyarı

Kendi arabasıyla tatile çıkacaklara önemli uyarı

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner, kış lastiğinin soğuk havada taşıtın kaymasını azalttığını ve durma mesafesini kısalttığını belirterek, Kurban Bayramı'nda uzun yola çıkacak sürücülerin mevsim değişikliğini dikkate alarak kış lastiği kullanılması gerektiğini bildirdi.

2013.10.08 16:26 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:26 - Güncel
A
Kendi arabasıyla tatile çıkacaklara önemli uyarı

 


Güner, yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatilinde yola çıkacak sürücülere emniyet kemeri takmama, cep telefonu kullanma, hız yapma, yakın takip ve yorgunluk gibi kaza etkenlerine ilişkin hatırlatma ve uyarılarda bulundu. Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle yollarda yoğunluk yaşanacağını, iklim koşullarının da yol güvenliğini etkileyebileceğini kaydeden Güner, "Kış lastiği, soğuk havada taşıtın kaymasını azaltır ve durma mesafesini kısaltır. Bu bayramda mevsim değişikliğini dikkate alıp kış lastiği kullanınız" ifadelerini kullandı.

- "Direksiyondayken asla cep telefonu kullanmayın"

Emniyet kemeri takmanın önemli olduğunu vurgulayan Güner, araç kullanırken cep telefonuyla konuşulmaması gerektiğini de belirtti. Güner, sürücülere şu önerilerde bulundu:

"Yolun, iklimin, çevrenin şartlarına göre araç sürünüz, hız limitlerini zorlamayınız. Ülkemizde toplam trafik kazalarının yarısı arkadan çarpma şeklinde olmaktadır. Bunun ana nedeni sürücülerin öndeki araçla aralarında yeterli durma mesafesi bırakmamasıdır. Hız arttıkça risk büyümektedir. Önünüzdeki araçla aranızda göz kararıyla yeterli durma mesafesi bırakınız. İnsan oturarak da yorulur. Uzun süre araç sürmek kan dolaşımında yavaşlama, göz yorgunluğu ve hız körlüğü denilen yol şartlarına uyum sağlamada güçlük, dikkat dağılması, sıkılmak ve sabırsızlık hissine kapılmak demektir. İki saatte bir aracınızı durdurunuz. Aracınızdan inip, hareket ediniz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 16:26 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:26 - boş7
A