Kemoterapinin yan etkisine Türk çözümü

Kemoterapinin yan etkisine Türk çözümü

Arven İlaç 9 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda kemoterapinin yan etkilerini azaltan bir ilaç ürettiğini açıkladı.

2016.06.01 16:26 - Son Güncellenme: 2016.06.01 16:26 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Kemoterapinin yan etkisine Türk çözümü

Toksöz Holding'e bağlı Arven İlaç, 9 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda kemoterapinin yan etkilerini azaltan bir ilaç ürettiğini açıkladı.

Ilaç, kemoterapinin yan etkilerinden biri olan kanda bulunan akyuvarların ölümünü durdurarak, olası enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırıyor. İlaç Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksöz, "Amacımız sadece bu ilacı Türkiye pazarına sokmak değil. Amerikan pazarına da girmek istiyoruz. ABD pazarı için de Amerikan Gıda ve Ilaç Dairesi FDA ile bir ön toplantı gerçekleştirdik. ABD'deki süreci önümüzdeki yıl başlatacağız" dedi.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2016.06.01 16:26 - Son Güncellenme: 2016.06.01 16:26 - HABER MERKEZİ
A