Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu 7 milyon gurbetçiyi ilgilendiren otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasına tepki gösterdi. CHP lideri, kağıt toplayıcılara yönelik operasyonlar, 3600 ek gösterge ve EYT'lilerle ilgili de konuştu.

2021.10.12 14:06 - Son Güncellenme: 2021.10.12 15:49 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, yurt dışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasıyla ilgili, "Otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasını imzaladılar. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın birikimleri ilgili ülkelerdeki maliye bakanlıklarına bildirilmeye başlandı. Yakında 7 milyon yurttaşımızın büyük bir kısmı, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda'nın vergi daireleri ile muhatap olacak. Çoğu vergi vermediniz diye ceza ile karşılaşacak. Hükümeti uyardık, önce yurt dışındaki vatandaşımızı uyarın dedik yapmadılar. Temel Bey de uyardı. Yapmayın, etmeyin dedi. En azından hazırlıklı olsunlar ama bu da olmadı. İnşallah ciddi bir sorunla karşılaşmazlar" dedi.

CHP lideri, kağıt toplayıcılara yönelik operasyonlar, 3600 ek gösterge ve EYT'lilerle ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacımız var. Bunu birlikte yapacağız. Milletvekili arkadaşlarım görevlerini yapıyorlar. Kalabalık gruplar halinde programlanmış belli illere gidiyorlar.

Hayat pahalılığı herkesin dilinde. Esnaf da çiftçi de çalışan da şikayet ediyor. Çiftçi özellikle, girdi maliyetleri çok yüksek, bundan şikayet ediyor. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? İşçi, ev kadını, memur, çiftçi, sanayici kardeşim Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Biliyorum Bay Kemal diyecek ama bende yetki yok. Bize yetkiyi vereceksiniz, dostlarımızla nasıl bahar havası estireceğimizi göreceksiniz. Gerçekten bahar havası estireceğiz.

GURBETÇİLERİ İLGİLENDİREN OTOMATİK BİLGİ PAYLAŞIMI ANLAŞMASI

Dertlisiniz biliyorum ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güçlü ülkedir, sadece yönetilmiyor ülke, temel sorun bu. Türkiye'yi adaletle, ahlakla, bilgiyle yöneteceğiz. Türkiye böyle ama 7 milyon da yurt dışında çalışan var. Otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasını imzaladılar. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın birikimleri ilgili ülkelerdeki maliye bakanlıklarına bildirilmeye başlandı. Yakında 7 milyon yurttaşımızın büyük bir kısmı, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda'nın vergi daireleri ile muhatap olacak. Çoğu vergi vermediniz diye ceza ile karşılaşacak. Hükümeti uyardık, önce yurt dışındaki vatandaşımızı uyarın dedik yapmadılar. Temel Bey de uyardı. Yapmayın, etmeyin dedi. En azından hazırlıklı olsunlar ama bu da olmadı. İnşallah ciddi bir sorunla karşılaşmazlar.

"KAĞIT TOPLAYICILARA BASKI KURULUYOR"

Kağıt toplayan gencecik evlatlarımız. Bunlar kağıt topluyorlar, satıyorlar. Gelirlerle ailelerine bakıyorlar. Bunların üzerine baskı kurulmaya başlandı. Depoları basıldı, kartonlar, kağıtlar alındı, götürüldü satıldı, başkalarına para verildi. Bunlarda vicdan var mı ya. Ahlak var mı bunlarda? Benden randevu istediler, gelmeyin ben geleceğim size dedim. Hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorlar. Sen yapmazsan, çöpten kağıt toplayan herkesin sosyal güvencesi olacak. 

3600 EK GÖSTERGE

Erdoğan, 3600 göstergeyi vereceğim diyor. Sen yaparsan ben de alkışlayacağım. Sen milleti oyalıyorsun. 3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim. Ben ve arkadaşlarım dillendireceğiz. 2018'den bu yana 41 ay geçmiş. Ortada yok 3600, 2022'de yapacağız diyor, niye şimdi yapmıyorsun kardeşim? Getir. Yine vaadinden kaçacak,  ya para yok diyecek, ya beni seçerseniz yapacağım diyecek. Artık seni kimse seçmeyecek kusura bakma. Buradan söylüyorum. Bütün siyasi partiler de dinlesin. Öğretmen, sağlık çalışanı, polisler, din görevlileri, infaz koruma memurları, bunların tamamına 3600'ü vereceksiniz, vermezseniz söke söke alacağız. 

EYT'LİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bir de EYT'liler var. Onların da haklarını teslim edeceğiz. Yapıyorsan yap. Henüz söz verdi mi vermedi mi bilmiyorum ama onların da sorunlarını biz çözeceğiz. 

"KIŞA HİÇBİR HAZIRLIK YAPMAMIŞLAR"

Gördüğüm kadarıyla, okuduğum kadarıyla bunlar kışa hiçbir hazırlık yapmamışlar. Türkiye'nin kötüye gittiğini artık hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bunlar üretmiyorlar. 128 milyar dolar da böyle gitti. Kış gelmeden, 2021'in ilk 5 ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi. Saray duyuyor mu acaba bunu? Bakanlar duyuyor mu bunu? AK Parti'nin, MHP'nin milletvekilleri biliyor mu bunu? Yine ilk 5 ayda 674 bin abonenin de doğalgazı kesildi. Ben düşünüyorum, Millet İttifakı partileri de düşünüyorlar ama AK Parti ve MHP'nin umrunda değil. İnsanlar açlıktan mı ölmüş, hayır efendim. Fazla yemek yemiş ondan öldü diyecekler. Tablo böyleyken devleti yöneten zat diyor ki, biz kendi vatandaşımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Hangi fedakarlığı yaptın? Doğalgazda, elektrikte, yiyecekte, içecekte, suda hangi yararı yaptılar. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta tam 31 kez zam yaptılar 1 yılda. Perişan dediğin ülkeler yaptılar mı bakalım. Önümüzde kara kış geliyor, devleti yönetenler maliyeti hesaplamak zorundalar. 

DOĞALGAZ STOĞU ELEŞTİRİSİ

Doğalgaz alacaksınız değil mi, kış geliyor. Sıvılaştırılmış doğalgazı depoluyoruz. 9 Ekim itibarıyla bulunan gaz miktarı 15 günümüzün karşılar. Doluluk oranı yüzde 54. Aynı tarihte perişan olan Avrupalılara bakıyoruz, onlar ne yapmışlar. Onlarda doluluk oranı yüzde 76. 

"SANDIĞI GETİR"

Amerika'nın  İngiltere'nin halini görüyorsunuz değil mi diyor, benzin yok diyor. Aynı şekilde Almanya'da Fransa'da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar diyor. Orada kişi başına gelir 50 bin dolar, 70 bin dolar. Türkiye'den haberi yok. Sen Adana'da miting yaparken, polisin yemeyip bıraktıkları yiyecekleri gariban vatandaşların topladıklarını sana göstermediler mi? O yüzden topluma daha ağır maliyet yüklenmesin diye sandığı getir. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.10.12 14:06 - Son Güncellenme: 2021.10.12 15:49 - HABER MERKEZİ
A