Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüştü

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile 1,5 saatlık görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Dövizin sürekli TL karşısında yükselmesi karşısında endişelerimizi ifade ettik" dedi. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu da"Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" diye konuştu. Kurumdaki görevden almalarla ilgili konuşan Kavcıoğlu, "Bütün kurumlarda olabilen şeyler. bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi" açıklaması yaptı.

2021.10.15 17:08 - Son Güncellenme: 2021.10.15 23:42 - Siyaset
A
Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüştü
05:05 Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüştü

İLGİLİ VİDEO

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, saat 15.30'da TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nu ziyaret etti.

Merkez Bankası'ndaki görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu eşlik etti.

"TL'DEKİ DEĞER KAYBINA İLİŞKİN ENDİŞELERİ İLETTİK"

Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Dövizin sürekli TL karşısında yükselmesİ karşısında endişelerimizi ifade ettik. Zam yağmuru gelecek, her alanda ciddi sorunlar çıkabilir. Kara kış fonu oluşturulması gerektiğini ifade etmiştim. Fakirin hakkını hukukunu korumak açısından bir fonun oluşturulması gerektiğini ifade ettim.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına müdahale eden kişinin Erdoğan'ın olduğunu sağır sultan biliyor. Buradan Erdoğan'a açık çağrı yapıyorum; Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster. Kararı liyakatlı kişiler versin. Kararı büyük ölçüde Erdoğan'ın verdiğini pek çok finans çevresi de biliyor. Bu rahatsızlığımız dile getirildi."

KAVCIOĞLU: MERKEZ BANKASI'NI HERKES SAHİPLENMELİ

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu da görüşmeyle ilgili açıklamasında "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası'nı herkes sahiplenmelidir. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü ifade edeyim. Merkez Bankası kararı kendi Para Politikası Kurulu kararıyla almaktadır. Merkez Bankası rezervleriyle güçlüdür, 125 milyar dolara yaklaştı. Merkez Bankası'nın açıklamaları nettir" dedi.

"GÖREVDEN ALMALARIN BİR KISMI BİZİM TERCİHİMİZ" 

Merkez Bankası'ndaki görevden almalarla ilgili konuşan Kavcıoğlu, "Bütün kurumlarda olabilen şeyler. bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi. 21'inde bir karar vereceğiz. Bu karar herkesin kararı. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Tamamen kendi süreci içinde gelişen görev değişimidir" açıklaması yaptı. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.10.15 17:08 - Son Güncellenme: 2021.10.15 23:42 - Kübra Coşar-pasif
A