Kellik artık ilaçla mı tedavi edilecek? (ÖZEL HABER)

Kellik artık ilaçla mı tedavi edilecek? (ÖZEL HABER)

Günümüzde özellikle orta yaş üstü erkeklerin yoğun olarak yaşadığı kellik sorununa yönelik bilimsel çalışmalar sonuç veriyor. Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından kellik tedavisi için onaylandığı öne sürülen Olumiant adlı ilacı Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin yorumladı.

2022.08.08 09:28 - Son Güncellenme: 2022.08.08 09:39 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kellik artık ilaçla mı tedavi edilecek? (ÖZEL HABER)

FADİME NİSA SAYAR / BURSADA BUGÜN

FDA'nın onayladığı ilaç üzerinde yapılan çalışmaya göre; tam veya tama yakın saç kaybı olan (kaş, kirpik vb.) kişilerde 4 mg kullanan hastaların üçte birinde en az %80 saç çıktığı gözlendi. Bunun üzerine bazı sosyal medya platformlarında kellik için ilaç tedavisi bulunduğu şeklinde bilgiler yayılmaya başladı.

Söz konusu ilaç ve yürütülen çalışmalar hakkında Bursada Bugün'e açıklama yapan Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin, bilgilendirmenin çeviriden kaynaklı hatalar içerdiğini belirterek, ilacın saçkıran gibi hastalıklar için kullanılacağını söyledi.

Şahin ilerleyen süreçte ilacın kellik için de kullanılabilirliğine yönelik deneyler de yapılacağını ifade ederek "Kullanılan etken madde, farklı tedavilerde kullanılan bir etken madde. Burada da bir deneme yapılıyor. Kellik değil de Türkiye'de saçkıran olarak bildiğimiz bölgesel kellik oluşumları için kullanılmış bu ilaç. Çok ciddi oranda bir tedavi şansı gözükmüş. Bu, diğer saç tedavilerinde uygulanabilir mi diye önümüzdeki günlerde deneyleri yapılacak. Ama normal saç dökülmesiyle alakalı bir tedavi durumu şu an için söz konusu değil" dedi.

"CİDDİ BİR ETKİSİ VAR, DENEYE BAŞLAYACAKLAR"

Söz konusu ilacın bölgesel saç dökülmelerine karşı etkili sonuçlar verdiğini aktaran Okan Şahin, "Saçkıran gibi durumlar için bu ilaç FDA tarafından onaylandı. Burada ciddi bir etkisi var. Önümüzdeki günlerde de normal saç dökülmesiyle alakalı da deneye başlayacaklar. Ama henüz onunla alakalı kesinleşmiş bir durum söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2022.08.08 09:28 - Son Güncellenme: 2022.08.08 09:39 - HABER MERKEZİ
A