Keles MYO kapasitesini 3 kat artırıyor

Keles MYO kapasitesini 3 kat artırıyor

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Keles'te yüksek okul ve yurt binası yapılması planlanan arazide incelemelerde bulundu.

2011.11.30 17:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Keles MYO kapasitesini 3 kat artırıyor

Rektör yardımcıları Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof. Dr.S aim Kılavuz ve Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Nilay Onat ile Keles'e gelen Rektör Kamil Dilek, yapılacak meslek yüksek okulu ve yurt binası için incelemelerde bulundu.
Keles MYO'da 5 bölümde 390 öğrenci öğrenim görüyor. Binalar yapıldıktan sonra okulun kapasitesi 10 bölüm ve 1000 öğrenciye çıkarılacak.
Belediye Başkanı Süleyman Kaynak'ı da makamında ziyaret eden ede heyet, başkanla birlikte okul yapılması planlanan arsaları gezerek, 20 dönümlük arazi üzerinde mutabık kaldı. Keles Belediyesi'nin istimlak edeceği bu arazinin 10 dönümünü okul binası, 10 dönümü ise yurt olacak.
Rektör Kamil Dilek, "Buraya başkanının daveti üzerine geldim. Keles'in kalkınmasında bacasız sanayi olan okulu büyütmek mevcut binada imkansızdı. Kaynak'ın çabaları bize şevk verdi. Burada bölüm sayısını ona ve öğrenci sayısını bine çıkarmak istiyoruz. Bunun için gerekli arsa ve bina için yer tesbiti yaptık. Ayrıca 2012-13 eğitim öğretim döneminde Keles Meslek Yüksek Okulu'nda ikinci öğretim başlayacak" dedi.
Belediye Başkanı Süleyman Kaynak ise, "Keles'in gelişiminde öncü olması beklenen yüksek okulun öğrenci sayısının arttırılması için rektörümüze talebimizi ilettik. Bunun mevcut binalar ile imkansız olması sebebiyle okul ve yurt için arsa tahsis edeceğiz. Arsanın istimlak edilmesinin ardından binayı yapacak hayırseveri bulacağız" diye konuştu.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.11.30 17:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A