"Kazanmak güzel bir duygu."

"Kazanmak güzel bir duygu."

17. Akdeniz Oyunları Tek kadınlarda şampiyon olarak Türkiye'ye oyunlar tarihinde ilk altın madalyasını kazandıran milli tenisçi Çağla Büyükakçay, başarısının ardından açıklamalarda bulundu.

2013.06.29 22:13 - Son Güncellenme: 2013.06.29 22:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Kazanmak güzel bir duygu."

17. Akdeniz Oyunları'nda tenis tek kadınlarda şampiyon olarak, Türkiye'ye oyunlar tarihinde ilk altın madalyasını kazandıran milli raket Çağla Büyükakçay, "Dün 5 saat tenis oynadım. Çok yorgundum ama yapacaklarıma odaklandım. Güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bunun için çok mutluyum" dedi.

İspanyol Sara Sorribes Tormo'yu finalde 2-0 mağlup ederek altın madalyaya uzandığı mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Büyükakçay, altın madalya kazanmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek,"Daha önce hep televizyondan seyrederdim. Altın madalya kazanmak çok güzel bir duyguymuş. Özellikle ev sahibi olduğumuz yerde kazanmak çok daha anlamlı oldu. Seyricileri çok iyiydi. Beni motive ettiler. Dün 5 saat tenis oynadım. Çok yorgundum ama yapacaklarıma odaklandım. Güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bunun için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

17. Akdeniz Oyunları'nın kariyerindeki üçüncü oyunlar olduğunu anlatan milli raket, "Daha önce Pescara'da çiftlerde gümüş madalya kazanmıştık. Burada ise hem çiftlerde hem de teklerde altın madalya kazandım. Ülkemiz adına oynadığımız ferdi bir turnuva ama ülkeme bir madalya kazandırmak çok güzel bir duygu. Umarım olimpiyatlara katılarak bunu tekrarlarım" ifadelerini kullandı.

Mersin'in komşusu olan Adana'da doğduğunu hatırlatan milli tenisçi,"Oyunların Mersin'de yapılması çok iyiydi. Mersin, hem tesisi hem de havasıyla bu organizasyonu çok güzel taşıdı. Bütün çalışanlara, emeği geçenlere ve gönüllülere çok teşekkür ederim. Benim için de çok değerli bir turnuva oldu. Ev sahibi olduğumuz yerde kazandım." diyerek sözlerini tamamladı.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 22:13 - Son Güncellenme: 2013.06.29 22:13 - HABER MERKEZİ
A