Kaymakamın eşi antibiyotik kurbanı

Kaymakamın eşi antibiyotik kurbanı

ŞIRNAK Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün geçen Cumartesi günü yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni eşi 28 yaşındaki Özlem Öztürk Kıyak'ın kalp krizinden değil, gribal enfeksiyon nedeniyle kullanılan antibiyotik ilaca verdiği alerjik reaksiyon sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

2012.12.18 18:28 - Son Güncellenme: 2012.12.18 18:30 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kaymakamın eşi antibiyotik kurbanı

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, vefat eden Özlem Kıyak Öztürk'ün Denizli'deki baba evinde bulunan Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'e taziye ziyaretinde bulunup, başsağlığı diledi. Kaymakam Öztürk ve kayınpederi Erhan Kıyak'a başsağlığı dileyen Vali Yardımcısı Zeyrek, Özlem Kıyak Öztürk'ün, ölüm nedeninin antibiyotik ilaca olan alerjisinden kaynaklandığını açıkladı.
Vali Yardımcısı Zeyrek, Özlem Kıyak Öztürk'ün, geçtiğimiz Cumartesi günü soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon nedeniyle eşi Cemil Öztürk ile Uludere Devlet Hastanesi'ne gittiğini, burada yapılan kan tahlilinin ardından kendisine serum takıldığını belirterek, "Hem grip hem boğaz enfeksiyonu varmış. Enfeksiyonu bir an önce gidersin denilerek serumla beraber damardan antibiyotik verilmiş. Zaten bünyenin antibiyotiğe karşı alerjisi olduğu için birkaç saniye içerisinde kalbi durmuş. Orada bir on dakika müdahale ediyorlar, kalbi çalışmayınca, helikopterle merkeze alındı. Merkezde yaklaşık 15-20 dakika doktorlar uğraştılar, kalbi çalıştı. Verilen uyarıcı ilaçlarla 5 saat boyunca çalışan kalbi, bu süre sonunda yeniden durdu ve bir daha da çalıştırılamadı. Ölüm nedeni kalp krizi değil. Tamamen ilaca verilen tepki, reaksiyonun sonucu. Bu konuyla ilgili valilik inceleme başlattı. Otopsi raporu çıktıktan sonra da netleşecek. Dolayısıyla olayda bir kasıt, bir ihmal şu anda görünmüyor. Tabii valilik araştıracak onu, çıkan otopsinin sonucuna göre bir soruşturma yürütülecek. Kullanılan ilaçlar belli, nasıl kullanılmış, ne kadar kullanılmış, otopside çıkacak" dedi.

Kaymakam Cemil Öztürk ise, eşinin ölümünde kasıt ve ihmal olduğunu düşünmediğini belirterek, "İhmal var mı bilmiyoruz. Ancak savcılık inceleme başlattı. Doktorlar da ellerinden geleni yaptılar. Antibiyotiğe verilen tepki milyonda bir görülen türdenmiş. İkimiz de Uludere'ye güle oynaya hizmet için gitmiştik" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.12.18 18:28 - Son Güncellenme: 2012.12.18 18:30 - HABER MERKEZİ
A