Kaybolan denizaltı aramalarında "enkaz alanı" bulundu
ABD Sahil Güvenliği, Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltıyı bulmak için yapılan arama çalışmalarında "enkaz alanı" bulduklarını açıkladı. OceanGate firması ise saatler sonra denizaltıda bulunan 5 kişinin tamamının öldüğüne inandıklarını açıkladı.
2023.06.22 19:46 - Son Güncellenme: 2023.06.22 22:33 - Dünya - HABER MERKEZİ
Titanik enkazına dalış yaptığı sırada geçtiğimiz pazar günü Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltının arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada kayıp denizaltıyı bulmak için Titanik'in enkazının yakınında yapılan bir çalışmada "enkaz alanı" bulunduğu ifade edildi. Açıklamada enkaz alanının keşfedilmesinin ardından uzmanların hızla çalışmaya başladığı, elde edilen bilgilerin değerlendirildiği ve aktif bir arama-kurtarma yapıldığı belirtildi.
Denizaltıda 5 kişi bulunuyor
Kaybolan denizaltıda 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman'ın olduğu açıklanmıştı.
OceanGate: 5 kişinin de öldüğüne inanıyoruz
Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltının sahibi OceanGate firması, denizaltıda bulunan 5 kişinin tamamının öldüğüne inandıklarını açıkladı. Yabancı kaynaklar deniz aracının ortasından patladığını 5 kişinin ölümlerinin 2.2 nanosaniyede gerçekleştiği açıklandı.