Kavgaya müdahale eden polislere ateş açıldı

Kavgaya müdahale eden polislere ateş açıldı

Kahramanmaraş'ta bir oteldeki cinayet zanlısını gözaltına almaya giden polis ekibine silahla ateş edilmesi sonucu 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Cinayetten aranan zanlı, polisleri yaraladıktan sonra kaldığı otelden kaçtı.

2020.12.03 11:45 - Son Güncellenme: 2020.12.03 15:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kavgaya müdahale eden polislere ateş açıldı
00:24 Kavgaya müdahale eden polislere ateş açıldı

İLGİLİ VİDEO

Kavgaya müdahale eden polislere ateş açıldı

00:33 Kavgaya müdahale eden polislere ateş açıldı

İLGİLİ VİDEO

Kavgaya müdahale eden polislere ateş açıldı

Antalya'daki bir cinayetten aranan M.K.'nin (22) eşgaline uygun birinin Kahramanmaraş'ta İsmetpaşa Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi civarında olduğu, bu kişinin bir otelde kaldığı bilgisi üzerine bölgeye polis ekipleri yönlendirildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri 3. katta bulunan otel odasına gittiği sırada üst kat merdiven boşluğundan polislere ateş edildi.

Olayda 1'i ağır 2 polis yaralanırken zanlı otelden kaçtı.

YARALI POLİS KURTARILAMADI

Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Durumu ağır olan polis hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu

Özel harekat polisleri otele operasyon düzenledi. İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da bölgeye giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Zanlının yakalanması için kent genelinde çalışma başlatıldı. Şehrin giriş ve çıkışlarında denetimler arttırılırken kontrol noktalarında durdurulan araçlarda kimlik kontrolleri yapılıyor.

ZANLININ KAÇIŞI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, zanlının olayın ardından otelden kaçması güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Görüntülerde, otelin kapısından koşarak çıkan zanlının kalabalığın arasında hızlıca ilerlemesi yer alıyor.

YAKALANDI

Kahramanmaraş'ta kaldığı otele kendisini gözaltına almaya gelen polislere tabancayla ateş açarak, 1 polis memurunu şehit edip, 1 polis memurunu yaraladıktan sonra kaçan Muhammet Karataş (22), yakalandı. Saldırının ardından otelden çıkıp, kalabalığa karışan Karataş, saat 14.00 sıralarında kent merkezindeki bir av bayisine giderek mermi istedi. İhbar üzerine polis ekipleri de av bayine geldi. Kaçmaya başlayan Karataş, yaşanan kovalamaca sonucu yakaladı.

Toplanan kalabalık tarafından linç edilmek istenilen Muhammet Karataş, polis tarafından kurtarılarak, emniyete götürüldü.

ANTALYA'DA ARKADAŞINI ÖLDÜRÜP, OTOMOBİLİNİ SATMIŞ

Kahramanmaraş'ta, kaldığı otelde kendisini gözaltına almaya gelen polislere tabancayla ateş açıp, birinin şehit olmasına, diğerinin yaralanmasına neden olan saldırganın, Antalya'da arkadaşı Aykut Çakal'ı otomobilini satarak parasını almak için öldüren Muhammet Karataş (22) olduğu ortaya çıktı.

Antalya'da, giyim mağazasında reyon yöneticisi olarak çalışan Aykut Çakal'dan (24) İstanbul'da yaşayan ailesi 23 Kasım gecesinden sonra haber alamayınca durumu polise bildirdi. Tüm aramalara rağmen Aykut Çakal'ın izine rastlanmazken, aile, oğullarının kaybolmasının ardından 2008 model otomobilinin Muratpaşa ilçesindeki bir galeriye satıldığını, satış işlemini gerçekleştiren kişinin de arkadaşı Muhammet Karataş olduğunu öne sürdü. Karataş'ın, satış işlemleri sırasında da Aykut Çakal'a benzeyen Suriyeli Muhammet G.'yi aracın sahibiymiş gibi yanında getirdiği iddia edildi.



TOPRAĞA GÖMÜLÜ CESEDİ BULUNDU

Çalışmalarını bu yönde genişleten ekipler, Aykut Çakal'ın benzeri Muhammet G.'ye ulaştı. Gözaltına alınan Muhammet G., Aykut Çakal'ı otomobilini satıp parasını almak için Muhammet Karataş ile boğarak öldürdüklerini, cesedini de Varsak bölgesindeki ormanlık alana gömdüklerini itiraf etti. Muhammet G.'nin belirttiği ormanlık alanda arama yapan polis, Aykut Çakal'ın el ve ayakları bağlı cesedini, toprağa gömülü halde buldu. Ekipler tarafından gömüldüğü yerden çıkartılan Çakal'ın cansız bedeni, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi. Şüphelilerin Aykut Çakal'a ait otomobili 86 bin liraya sattıkları saptandı. Bulunan otomobile el konuldu.

SURİYELİ ZANLI TUTUKLANDI

Gözaltındaki Muhammet G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Muhammet G., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.03 11:45 - Son Güncellenme: 2020.12.03 15:03 - HABER MERKEZİ
A