Katil damada ceza yağdı

Katil damada ceza yağdı

İZMİR'de, bir süredir ayrı yaşadığı eşi Aylin Elitaş'ı Gültepe semtindeki evlerinde sakladıklarını ileri sürdüğü kayınpederi Battal Aybek'i, başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü, kayınvalidesi Ayten Gezer'i de 5 yerinden bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Elitaş, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2013.05.09 17:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:07 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Katil damada ceza yağdı

 


Olay 21 Kasım 2011 tarihinde Gültepe semti 2697 Sokak, 31 numaradaki evde meydana geldi. Urla'da oturan Mehmet Elitaş, bir süredir ayrı yaşadığı eşi Aylin Elitaş ile barışmak için kayınpederi Battal Aybek'in evine gitti. Görüşmek istediği eşinin evde olmadığını öğrenen Mehmet Elitaş, bilerek kendisiyle görüştürmediğini ileri sürdüğü kayınpederiyle tartıştı. Mehmet Elitaş, eşinin nerede olduğunu söylemeyen kayınpederi Battal Aybek'in başına sert bir cisimle vurdu. Aybek olay yerinde yaşamını yitirirken, öfkeli damat, boşandığı halde eski eşiyle birlikte yaşayan kayınvalide Ayten Gezer'i de 5 yerinden bıçakladı. Mehmet Elitaş, daha sonra olay sırasında işte bulunan baldızının, baba evine bıraktığı 4 yaşındaki kızını da yanına alarak kaçtı. Boynundan ve sırtından ikişer, kolundan da bir bıçak darbesiyle yaralanan kayınvalide Ayten Gezer hastaneye kaldırılırken, küçük kızı parka bırakan Mehmet Elitaş, ağabeyinin evine giderken yakalanıp, tutuklandı.

Sanık Mehmet Elitaş hakkında iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Mehmet Elitaş ve tarafların avukatları katıldı. Kayınpederini kendisinin öldürmediğini, kayınvalidesini ise kendisini tahrik ettiği için yaraladığını öne süren Mehmet Elitaş, "Öfkeme hakim olamadım. Bu olaylar yaşandı" dedi. Mehmet Elitaş'nin avukatı Eylem Yıldız da, müvekkili tarafından öldürdüğü iddia edilen Battal Aybek'in, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ölüm raporunda kalp krizi sonucu öldüğünün belirtildiğini, bu suçtan beraat etmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanık Mehmet Elitaş'ı, kayınpederini öldürmekten 12 yıl, kayınvalidesini öldürmeye teşebbüsten 13 yıl olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Avukat Eylem Yıldız, kararın temyizi için başvuracaklarını söyledi.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 17:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:07 - HABER MERKEZİ
A