Kastamonu'da ahır yangını: 14 büyükbaş hayvan telef oldu
Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde bir samanlıkta başlayan yangın, kısa sürede çevredeki ahırlara yayıldı. Alevlerin etkili olduğu olayda 14 büyükbaş hayvan telef olurken, 3 ahır, samanlık ve yaklaşık 5 bin balya saman kullanılamaz hale geldi.
2026.08.21 19:57 - Son Güncellenme: 2026.08.21 19:57 - Güncel - AA
Yangın, İhsangazi ilçesine bağlı Haydarlar köyü Güney Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Boz'a ait samanlıkta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Samanların bulunduğu bölümde başlayan alevler, kısa süre içerisinde büyüyerek çevredeki yapılara sıçradı.
Yangının hızla ilerlemesiyle birlikte samanlığın yanı sıra bölgede bulunan ahırlar da alevlerin etkisi altında kaldı. İçerisinde büyükbaş hayvanların bulunduğu ahırlara ulaşan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevlerin yükseldiğini gören çevredekiler durumu ekiplere bildirdi.
Yangın Bölgesine Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi
İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri, jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri gönderildi. Ekipler, yangının daha fazla yapıya ve çevredeki alanlara sıçramaması için çalışma başlattı.
Yangına müdahale eden ekipler, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdi. Samanların yanıcı özelliği nedeniyle yangının etkili olduğu bölgede söndürme çalışmaları bir süre devam etti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.
Yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirildi. Ekipler, yangının yeniden alevlenme ihtimaline karşı yanan alanlarda kontrol yaptı.
14 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu
Yangının ardından yapılan incelemelerde, Mehmet Boz'a ait ahırlarda bulunan 14 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirlendi. Yangının hayvanların bulunduğu bölümlere ulaşması nedeniyle ahırlarda ağır hasar meydana geldi.
Olayda can kaybının yanı sıra büyük çapta maddi zarar oluştu. Yangının etkilediği 3 ahır ile samanlık kullanılamaz hale gelirken, yaklaşık 5 bin balya saman da yangında zarar gördü.
Alevlerin etkili olduğu alanlarda yapıların önemli bölümleri zarar gördü. Hayvanların bulunduğu ahırlar ile samanların depolandığı bölümde meydana gelen hasarın boyutu, yangının ardından daha net şekilde ortaya çıktı.