Kaskoda yeni dönem

Kaskoda yeni dönem

Kaskoda yeni dönem başladı, en çok talep ucuz olduğu için dar kaskoya geliyor. Mağdur olmak istemiyorsanız bunlara dikkat!

2013.07.15 11:15 - Son Güncellenme: 2013.07.15 11:16 - Ekonomi
A
Kaskoda yeni dönem

Nisan ayında yürürlüğe giren 'Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları' uygulaması ile şirketler, vatandaşlara dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 tür sigorta hizmeti sunuyor. Pek çok vatandaş, 'ucuz' olduğu için dar kasko yaptırıyor. Şirketler, dar kasko yaptıranlara, çarpma ve çalınma dışında hiçbir kaybı ödemiyor. Sigara yanığı, terör, yangın, sel-su baskını, kemirgen ve diğer hayvanların vereceği zararlar, deprem, toprak kayması, fırtına, dolu gibi zararların hepsi, dar kaskonun kapsamının dışı kalıyor.

ŞARTLARI İYİ OKUYUN

Vatandaş şartları okumadan, kapsamı çok sınırlı olan dar kasko yaptırdığı için de mağdur olabiliyor. Uzmanlar, sonradan mağdur olmamak için kasko yaptırırken, servisten teminat şartlarına kadar her maddeyi incelemek gerektiğini söylüyor.

MALİYE'DEN VERGİ UYARISI

Maliye Bakanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni kredi kartı ile ödeme imkanının geçen yıllara göre daha da artırıldığını belirterek, mükelleflerin mağduriyet yaşamamaları için yükümlülüklerini yerine getirmede, işlemlerini son günlere bırakmamaları gerektiğini kaydetti.

MTV ÖDEME ZAMANI GELDİ

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemesi zamanı geldi. Araç sahiplerinin 31 Temmuz'a kadar vergilerini ödemesi gerekiyor. MTV, Ocak ve Temmuz'da olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor.

(Takvim)

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.15 11:15 - Son Güncellenme: 2013.07.15 11:16 - boş7
A