Kars Gezilerinizi Ertelemeyin, Tatilin Keyfini Çıkarın

Kars Gezilerinizi Ertelemeyin, Tatilin Keyfini Çıkarın

Dört mevsimi yaşayan cennet vatanımızın her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip. Hem insanı, hem doğası, hem kültürü ile bambaşka ülkeleri geziyormuş izlenimine kapılacağınız ülkemizde, özellikle hiç bilinmeyen yerleri görmek ya da hiç kimsenin gitmek istemeyeceği yerlere gitmek, çok daha keyifli olacaktır.

2020.12.29 00:24 - Son Güncellenme: 2021.01.02 09:37 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Kars Gezilerinizi Ertelemeyin, Tatilin Keyfini Çıkarın

İşte bunlar arasında yer alan Kars, dört mevsimi en güzel şekilde yaşıyor ve yaşatıyor olsa da, kışları apayrı bir güzelliğe sahip. Çünkü buraya kristal kar yapıyor ve yağan bu kar dünyada sadece Alp dağlarında da yağıyor. Yani yağan kar oldukça özel ve bu özelliğini size en güzel şekilde gösteriyor. Normalde kar birleşik ve sulu ya da lapa yağarken, burada kar toz tanesi gibi yağıyor ve bu da sizlere harika bir görsel şölen sunuyor. Ama asıl görsel şöleni, karın bitki örtüsünü kapladığında yaşıyorsunuz. Kars'ta konaklama da oldukça iyi ve yüksek kalitede olduğu için, keyifli bir tatil yapacağınızı şimdiden söyleyelim.

Kars'ın Keyfini Her Mevsim Yaşayın

Türkiye'nin kaz cenneti olan Kars, antik çağlardan günümüze kadar bir çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde oldukça önemli bir konumda bulunmasından dolayı, jeopolitik olarak da önemini koruyor. Rus işgali sırasında 40 yıl Rusya'nın hüküm sürdüğü bu topraklarda, yapılaşmada da Baltık mimarisini görebiliyorsunuz. Bu dönemde yapılan yapılar, Avrupa'daki yapılarla benzerlik taşıdığı gibi, Kars'ın güzelliğine de güzellik kattığı aşikardır. Üstelik her mevsimde ulaşımın oldukça kolay ve güzel bir hale geldiğini de söyleyelim. Üstelik hiç bilmediğimiz TCDD'in Doğu Ekspres seferleri, sosyal medyada meşhur olunca, artık daha güzel seyahat etmeye başlamış bulunuyoruz. İşte bu seyahatlerinizi planlarken Kars otelleri ucuz seçiminizi de en güzel şekilde yapabilirsiniz. 

Beyaz, Uykusuz ve Uzakta

Cemal Süreyya'nın beyaz, uykusuz ve uzakta diye nitelendirdiği Kars, kış aylarında bu görkemini en güzel şekilde yansıtıyor. Sadece Baltık mimarisi değil, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile birlikte, Ermeni mimarisi de şehirde kendini yansıtıyor. Birçok ören yere sahip olan Kars, kültürel olarak oldukça gelişmişliğinin yanında, eğitim seviyesi ile de ülkemizin önemli şehirleri arasında bulunuyor. Bu tür kültürel etkileri özellikle aşık atışmalarında görebildiğimiz gibi, halen aşık atışmaları da devam ediyor. Eski geleneklerimizden ve sporlarımızdan cirit atma da, Kars'ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kars Kalesi, Taş Köprüsü, Hamamı ve On İki Havariler Kilesi ile birlikte, birçok kültürün izlerini de içinde taşıyor. 

Kars'a Ne Zaman Gidilir? 

Her mevsimde Kars'a gitmenin mümkün olduğunu söyleyelim. Karadeniz güzergahını kullanarak Karedeniz kıyısındaki şehirleri gezerek gidebileceğiniz gibi, ayrıca İç Anadolu'dan, Doğu Anadolu'ya ve oradan da Kars'a ulaşabilirsiniz. Tabii yaşamış olduğunuz şehire göre güzergahınız değişebilir. Bunun yanında tren yolu çok aktif kullanılmaya başlandığı için, gezilerde en fazla tren hatları da kullanılmaya başlanmış durumda. Ayrıca havayolu ile de gün içerisindeki uçak seferleri ile gidebilirsiniz. Kars kış aylarında çok güzel olduğu gibi, yaz aylarında da yaylaya çıkabilir, motor sporları yapabilir, doğanın güzelliklerini en güzel şekilde yaşayabilirsiniz.  Tarım arazisi bakımından zengin olmasa da,hayvancılık oldukça yoğun olduğu gibi, bilhassa doğada gezmeyi sevenler için oldukça güzel alternatifler sunuyor. 

Kars'ta Gezilecek Yerler

Kars bir çok gezi alternatifini beraberinde getiriyor. Ani Harabeleri, Sarıkamış Şehitliği, Çıldır gölü görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli jeopolitik merkezlerinden olmaktadır. Anadolu'nun izlerini en güzel şekilde yaşayacağınız Kars'ta, konaklama tercihlerinizi de güvenlik sertifikasına sahip otellerde yapabilirsiniz. Şehir merkezinde olan otel sayesinde, gezilecek yerleri rahatlıkla görebilir ve akşam şehir turuna çıkarak, tüm güzelliklerini yaşayabilirsiniz. Otelin restoranının yanında, ayrıca tandırda kaz eti yemek için restoranları da tercih edebilirsiniz. 

Kars'ta Otel Fiyatları

Kars otelleri fiyatları ile oldukça uygundur. Üstelik Hotel özel restoranı ile de müşterilerine hizmet veriyor. Kaliteli hizmetleri ile birlikte, güvenli konaklama sertifikasına da sahip olması nedeni ile covid-19 sürecinde de gönül rahatlığı ile konaklayabilirsiniz. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2020.12.29 00:24 - Son Güncellenme: 2021.01.02 09:37 - HABER MERKEZİ
A