"Kardeşliğin dilini daha da geliştirin"

"Kardeşliğin dilini daha da geliştirin"

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Anadolu'daki ve Trakya'daki kardeşlik hukukumuzu aynı ideal içinde sürdürebilmek, ileriye taşıyabilmek hepimizin sorumluluğudur" dedi.

2013.05.09 14:45 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:46 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Kardeşliğin dilini daha da geliştirin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadınlar Komisyonu'nun Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlediği kermese katıldı.


Balkanlar'ın huzur, saadet içinde, çok farklı dinlerin ve dillerin bir arada yaşamayı başarabildiği örnek bir coğrafya olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Balkanlar bizdendir, biz de Balkanlardanız'' dedi.

Erdoğan, Rumeli topraklarının fethedilmesinin ardından göç edenlerin Anadolu'ya sığındığını belirterek şöyle dedi:

"Bugün Balkanlarda, Üsküp'te, Prizren'de, Priştine'de, Şumnu'da, Batı Trakya'daki kardeşlerimiz, kimliğimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi yaşatmaya çalışıyor. Üsküp'ün sokaklarını, Saraybosna'nın sokaklarını, Piriştine'nin caddelerini dolaşalım, bakalım.

Anadolu'daki herhangi bir ilimizden, Kayseri'den, Mardin'den, Manisa'dan bir farkı var mı? Rumeli'de milletimizin mührünü vurduğu şehirlere bir bakın, Halep'ten, Şam'dan, Bağdat'tan farklı mı? Coğrafyalar farklı da olsa dinimiz, dilimimiz, kalbimiz birdir."

Kardeşliğin dilini geliştirin

Balkanlardan, Kafkaslardan, Ortadoğu'dan gelen milyonlarca insanın Anadolu'da güvenlik altında, barış ve kardeşlik içinde yaşadığını dile getiren Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

"Anadolu'daki ve Trakya'daki kardeşlik hukukumuzu, farklı yapımızı, aynı ideal, aynı inanç içinde sürdürebilmek, çok daha ileri noktalara taşıyabilmek hepimizin sorumluluğudur. Sizlerden isteğim, Türkiye'deki, ülkemizdeki kardeşliği, barışı, huzuru sürdürecek faaliyetleri gerçekleştirin, kardeşliğin dilini daha da geliştirin.

Rumeli'deki kardeşlerimizle irtibatı asla kesmeyin. Devletimiz, çeşitli kurumlarıyla, yurt dışındaki vatandaşlarımız, akrabalarımız için gerçekten çok güzel faaliyetler yapıyor. Türkiye'nin sıcaklığını yurt dışındaki kardeşlerimize hissettirmek için yoğun gayret sarf ediliyor. Sivil toplum kuruluşları olarak sizler de bu mücadeleye gönülden destek verin. İnanıyorum ki Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kurulacak gönül köprüsü, bölgesel sorunlarımızın bir çoğuna deva olacaktır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 14:45 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:46 - HABER MERKEZİ
A