Kardeşliğe Osmangazi imzası

Kardeşliğe Osmangazi imzası

Doğu - batı kardeşliğini sağlamak gayesiyle yola çıkan AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Dündar, doğudaki belediyelerin özellikle proje ve teknik anlamda desteklenmesinin doğru bir yaklaşım olacağını söyledi.

2012.03.20 15:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kardeşliğe Osmangazi imzası

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mehmet Galip Ensarioğlu, Cuma İçden, Mine Lök Beyaz ve Mehmet Hamzaoğlu ile Bismil Ambar Belediye Başkanı Fehmi Kardeşoğlu, Silvan Bayrambaşı Belediye Başkanı Kutbeddin Taşkıran, Bismil Yukarısalat Belediye Başkanı Ferit Başak ve AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı M. Nesim Sevinç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret etti. Doğu-batı kardeşliğinin pekiştirilmesi ve doğudaki belediyelerin batı belediyelerinin tecrübelerinden yararlanması için yapılan ziyarete kardeşlik mesajları damgasını vurdu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Osmangazi'yi ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Diyarbakır'daki belediyelerle Osmangazi Belediyesi arasında kardeşlik ilişkileri kurulmasından büyük onur duyacaklarını söyledi.
Mine Lök Beyaz da, doğu-batı kardeşliğinde Osmangazi Belediyesi'nin önemli bir köprü olacağını belirterek, doğru köprüleri kullanmaya gayret ettiklerini kaydetti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı Diyarbakır'a davet eden Beyaz, böylesi bir ziyaretten onur duyacaklarını ifade etti.

Mehmet Galip Ensarioğlu da yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki AK Partili belediyelerle batıdaki belediyeler arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve batıdaki iyi örneklerin Diyarbakır'da da uygulanmasını amaçladıklarını kaydetti. Bu anlamda belediyecilikte örnek çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi'nin tecrübe ve birikimlerinden Diyarbakır belediyelerinin yararlanmasını istediklerini kaydeden Ensarioğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a ilgi ve desteği için teşekkür etti.
Belediyeler arasındaki ilişkilerin kardeşliği pekiştireceğinin altını çizen Ensarioğlu, işbirliğinin doğu insanına ve belediyelerine büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydetti. Konuk belediye başkanları da özellikle teknik anlamda Osmangazi Belediyesi'nin kendilerine büyük katkı sağlayabileceğini söyledi.
"Aynı camiye gidiyoruz, ayrı bir şey göremiyoruz" sözleriyle kardeşliğe vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgesel gelişmede önemli kurum ve kişilerin tecrübelerini paylaşmak gerektiğini vurguladı. Diyarbakır'daki belediyelere destek vermekten memnuniyet duyacaklarını anlatan Dündar, "Önümüzdeki günlerde teknik bir ekibimizi Diyarbakır'a göndererek, durum tespiti yapma ve teknik destek noktasında neler yapabiliriz, onlara bakabiliriz. Yine bu belediyelerde görev yapan personelinde buraya gelerek çalışmaları incelemelerinde yarar var. Bu belediyelerin vizyonuna katkı sağlayabiliriz" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 15:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A