Kardeş ülke Bosna'dan Bursa'ya iş birliği çağrısı

Kardeş ülke Bosna'dan Bursa'ya iş birliği çağrısı

Bosna-Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisi Parlamento Başkanı Dr. Denis Zvidiç, Bursalı işadamlarına Bosna Hersek'e yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

2011.12.05 15:05 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kardeş ülke Bosna'dan Bursa'ya iş birliği çağrısı

Bosna-Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisi Parlamento Başkanı Dr. Denis Zvidiç ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticari, kültürel ve ekonomik ilişkiler geliştirmek için Bursa'da temaslarda bulundu. Heyek, tarihi vilayet konağında Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'yı ziyaret etti. Vali Şahabettin Harput'un ameliyat olması sebebiyle Bosna Hersekli misafirleri ağırlayan Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) rakamlarına göre Bosna Hersek'e 18 milyon dolarlık ihracat yapıldığını söyledi. Usta, "Bosna Hersek bizim için yabancı bir ülke değil. Bizim kardeş ülkelerimizden birisi. Çok büyük acılar yaşadılar. Sıkıntılı bir süreçten geçtiler. Bosna'daki kardeşlerimiz Anadolu'dan oraya giden insanlarımızdır. İki ülke arasındaki ilişkilerimize daha da önem vermeliyiz diye konuştu.
Bosna-Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisi Parlamento Başkanı Dr. Denis Zvidiç, Bursa'daki sanayicileri Bosna Hersek'e yatırım yapmaya davet etti. Zvidiç, "Bursa'da iş adamları için Bosna'da çok güzel bir potansiyel var. Onun için buradaki iş adamlarını Bosna'ya davet etmek istiyorum. Bosna'ya gelsinler. Otomotiv ve tarım konusundaki avantajları yerinde görsünler. Ben Türkiye'yi kendi evimde gibi hissediyorum. Uzun dönem ciddi ve verimli iş birliğin başlangıcını yaparız" şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Vali Vekili Usta, Zvidiç'e İznik çinisi takdim ederken, Zvidiç'te Usta'ya Bosna Hersek'e mini bir kapı figürü hediye etti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.12.05 15:05 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A