Kardeş Beşiktaş'a boyun eğdi

Kardeş Beşiktaş'a boyun eğdi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de sahasındaki ilk maçında Ankaragücü'nü 3-1 yenerken, siyah beyazlıların 3 golü de kafayla geldi. Mücadelnin yıldızı ise 2 gol atan defans oyuncusu Sidnei oldu.

2011.09.19 22:17 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Kardeş Beşiktaş'a boyun eğdi

Sezonun ilk maçında Eskişehirspor'a yenilen, ardından Avrupa Ligi'nde Maccabi Tel Aviv'i bozguna uğratan Kara Kartallar, Süper Lig'de ilk galibiyeti için zor günler geçiren Ankaragücü karşısına çıktı. Beşiktaş'ta Bebe, Ersan, Sivok, Guti, Almeida ve Ernst maçın kadrosunda yer almazken, konuk takımın teknik direktörü Ziya Doğan, hücumda Turgut'u tek forvet olarak bırakıp defans ve orta sahayı kalabalık tutan bir formasyonla sahadaydı.

Maça taraftarının desteğiyle hızlı başlayan Beşiktaş, kanatlarda Quaresma-Simao ikilisyle rakip defansı zorlamaya başladı. İlk fırsatı Edu yakalasa da Özden müthiş bir refleksle önledi. İlk yarıda Cenk'in hemen hemen hiç rahatsız etmeyen Ankaragücü, Cenk'in Uğur'un ortasını sektirmesiyle gole çok yaklaştı ama Teo bomboş durumda topu auta attı.

Siyah beyazlıların beklediği gol ise 37. dakikada geldi.İlk yarının yıldızı Fernandes'in ortasında Sideni ön direkte çok iyi yükseldi ve yani takımıyla ilk golünü atarak skoru 1-0'a getirdi.

İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıda herkes siyah beyazlıların daha etkili bir futbol ortaya koymasını bekliyordu. Ama  tam tersi oldu. 53. dakikada Ankaragücü defansından atılan uzun topa ikinci yarıda oyuna giren Tisdell hareketlendi. Beşiktaş kalecisi Cenk de büyük bir hata yapıp kalesini terkedince genç futbolcu, kaleciyi çalımlayıp topu ağlara gönderdi: 1-1.

Beşiktaş'ın bu golün şokunu atlatması uzun sürdü. 65. Dakikadan sonra oyunu tamamen kalesine yıkmayı başaran siyah beyazlılar, Fernandes önderliğinde pozisyonlar bulmaya başladı. 82. Dakikada kullanılan kornerde yine Sidnei kafayı vurdu ve takımını bir kez daha öne geçirmeyi başardı.

Mücadeleye noktayı koymak ise 89. dakikada Quaresma'nın trivelasını kafayla ağlara gönderen Mustafa Pektemek oldu. Mücadeleden 3-1 galip ayrılan Beşiktaş, böylece sezonun ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

BEŞİKTAŞ-ANKARAGÜCÜ: 3-1
STAT: Fiyapı İnönü
HAKEM: Tolga Özkalfa

BEŞİKTAŞ: Cenk, Ekrem, Sidnei, Egemen, İsmail, Necip (Dk. 57 Mustafa), Aurelio, Fernandes, Quaresma (Dk. 90 Hilbert), Simao,  Edu (Dk. 86 Veli)
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal
 
ANKARAGÜCÜ: Özden, Uğur, Aydın, Rajnoch, Güven(Dk. 46 Tisdell), Hürriyet, Kağan, Bilal (Dk. 46 Umut), Teo (Dk. 68 Serdar), Özgür, Turgut
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan

SARI KARTLAR: Dk. 9 Turgut, Dk. 50 Tisdell; Dk. 62 Uğur, dk. 65 Kağan, Dk. 80 Hürriyet (Ankaragücü), Dk. 58 Fernandes, dk. 74 Egemen (Beşiktaş)

GOLLER: Dk. 37, Dk. 82 Sidnei, Dk. 53 Tisdell, Dk. 89 Mustafa
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.09.19 22:17 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A