Kardemir'de grev

Kardemir'de grev

KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile yetkili sendika arasında Ocak ayında başlayan toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca grev kararı alındı.

2013.05.09 20:31 - Son Güncellenme: 2013.05.09 20:31 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kardemir'de grev

 Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Cengiz Gül tek isteklerinin işçilerin emeğinin karşılığını alması olduğunu söyledi.

Kardemir ile Çelik-İş Sendikası arasında Ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uzlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine grev kararı alan sendika yöneticileri bugün, işçilerle fabrikada bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgi verdi. Görüşmeye yaklaşık 3 bin işçi ellerinde "Zafer birlik ve beraberlikle gelecek", "Kavgamız emek ve ekmek kavgası", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Üretiyoruz, istiyoruz alacağız", "Aç kalsakta beraberiz", "Potalarda eriyen biziz, siz çelik sanırsınız", "Ne azını, ne fazlasını alın terimizi istiyoruz" yazılı dövizlerle katıldı.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül grev kararı almak zorunda bırakıldıklarını belirterek, "Bu süreçte çok kararlıyız. 10 yıl Kardemir bacası dedik ve 10 yıl bu işçi verdi. İlk defa 10 yıl sonra işçi 'benim ailemin de bir bacası var' diyor. 'Kardemir'in de, benim de bacam tütsün' diyor. Bu çok masum, çok arzulu bir taleptir. Kardemir'in yakıtı biziz. Biz yanarız ama kül olmayız, bunu herkes böyle olsun. Grev kararı alamaz diye kaygıları olanlara grev kararını alarak geldim" dedi.

Grev kararı aldıkları için mutlu ve sevinçli olmadıklarını söyleyen Gül, "Grev kararını davullarla, zurnalarla almadık. Biz Karabük'ün bacalarının yarın tütmemesine sevinçle bakmayacağız. Ama bilinsin ki toplu sözleşme imzalanmazsa 7 günlük bir yasal süre sonrasında hiç merak etmeyin uygulama tarihini alarak huzurunuza geleceğiz. Tek isteğimiz işçilerin emeğinin karşılığını aldığı bir sözleşme yapmak" diye konuştu.

Cengiz Gül konuşmasının sonunda işçilerle birlikte fabrika çıkışına kadar yürüdü.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.09 20:31 - Son Güncellenme: 2013.05.09 20:31 - HABER MERKEZİ
A