Karayolunu trafiğe kapattılar

Karayolunu trafiğe kapattılar

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Avcılar köyü sakinleri, E-87 Karayolu'na üst geçit yada alt geçit yapılması isteklerini eylem yaparak duyurmak isteyince jandarma ile karşılaştı.

2012.09.05 22:26 - Son Güncellenme: 2012.09.05 22:26 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Karayolunu trafiğe kapattılar

İlçeye bağlı Altınoluk beldesi yakınında bulunan Avcılar Köyü sakinleri ile Avcılar İskelesi Üç Çıkarlar Sahil Evleri Koruma ve Güzelleştirme Derneği yönetimi, köye bağlı Üç Çınarlar Sahil Evleri'nin arasında kalan E-87 Karayolu'ndan güvenli geçiş isteklerini imza altına alıp eylem yaptı. Karayolunda bu yaz onlarca trafik kazası meydana geldiğini ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen köy sakinleri, köy merkezi ile Ege Denizi'ne kıyıları bulunan Sahil Evleri'ni birleştiren E-87 Karayolu'na üst geçit yada alt geçit yapılmasını isteyerek yol kenarında toplandı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 40 kişilik topluluk, alkış tutarak "Ölmek istemiyoruz", "Alt geçit istiyoruz" sloganları attı.
Aralarında engelli vatandaşların da bulunduğu topluluk, E-87 Karayolu'na geçip seyir halindeki araçları durdurdu. Sıcak asfalt çalışması nedeniyle tek şeritten akan trafik bir anda durdu. Yolun trafiğe kapatıldığını gören jandarma ekipleri, hemen duruma müdahale etti ve eylem yapan köylüleri yoldan uzaklaştırdı. Birkaç dakika trafiğe kapalı kalan yol, yeniden ulaşıma açıldı.
Avcılar İskelesi Üç Çıkarlar Sahil Evleri Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz ve 2. Başkan Mehmet Halim Babacan, "Avcılar Köyü ve köyümüzü iskele mevkii ve İzmir ile Çanakkale illerimizin ana yol güzergahı üzerinde bulunmaktadır. Köy ve iskele mevkiinde bulunan yüzlerce konutta oturan binlerce insan, özellikle yaz sezonunda sahile gidiş ve dönüşlerinde yolu kat ederken yoğun trafik nedeniyle hayatlarını kaybetmekte ve yaralanmaktadırlar. Bu günlerde Kara Yolları Müdürlüğünce yapılmakta olan asfalt çalışmaları sırasında insan yaşamı ile iç içe olan kazaların önlenmesi bağlamında alt yapı ile ilgili talebimizin gerçekleştirilmesini istiyoruz" dedi.
Jandarmanın ısrarı üzerine eylemlerini sonlandıran köy halkı, Üç Çınarlar mevkiine giderek çınar altında bulunan çay bahçesinde imza toplamaya devam etti. Şimdiye kadar bine yakın imza topladıklarını söyleyen dernek yetkilileri, topladıkları imzaları Karayolları 14 Bölge Müdürlüğü'ne ve Edremit Kaymakamlığı'na götüreceklerini bildirdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.09.05 22:26 - Son Güncellenme: 2012.09.05 22:26 - HABER MERKEZİ
A