Karayolları hakkında suç duyurusu

Karayolları hakkında suç duyurusu

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi, kaza sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiği Kelkit kavşağında trafik işareti ve ışıklandırma gibi önlemleri almadığı gerekçesiyle Karayolları hakkında suç duyurusunda bulundu.

2013.04.17 16:07 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Karayolları hakkında suç duyurusu

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi, iki kişinin hayatını kaybettiği Kelkit kavşağında, gerekli önlemlerin alınmadığı iddiasıyla Karayolları Gümüşhane 101. Şube Müdürlüğü ve Karayolları 10. Bölge Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.


Gümüşhane-Bayburt Karayolu Pirahmet Köyü kavşağında, 11 Eylül 2011'de Erzincan'dan Trabzon'a giden Mahmut Öztürk yönetimindeki otomobil ile Adem Yıldırım yönetimindeki çimento yüklü kamyonun çarpışması sonucu, otomobil sürücüsü Mahmut Öztürk ve oğlu Samet Öztürk'ün ölmesi ve Hasan Odabaşı ile Gürkan Zeren'in yaralanmasına ilişkin davada, kazadan kendisi de yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" iddiasıyla tutuksuz yargılanan kamyon sürücüsü Yıldırım ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Selim Eren, söz konusu kavşakta mahkemece keşif yapıldığını belirtti.

Keşif tutanağında, Gümüşhane-Bayburt yolunun bölünmemiş, çift şeritli devlet karayolu olduğunu, kazanın Kelkit kavşağında meydana geldiği belirtildi.

Kavşakta herhangi bir trafik işareti ve ışıklandırma bulunmadığı, sadece 15-20 metrelik kesik çizgi olduğu ifade edilen tutanakta, yolun hız yapmaya müsait olduğu kaydedildi.

Mahkeme heyeti, keşfin ardından kavşağın trafik yönetmeliğine uygun düzenlenmediğini ve kaza ile kavşağın durumu arasında bağ bulunduğunu değerlendirerek, gerekli önlemleri almayan Karayolları Gümüşhane 101. Şube Müdürlüğü ve Karayolları 10. Bölge Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Heyet, söz konusu kavşakla ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasını da kararlaştırarak, duruşmayı ertelendi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 16:07 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:49 - HABER MERKEZİ
A