Karayılan telsizle PKK'lılara seslendi

Karayılan telsizle PKK'lılara seslendi

Kandil'deki PKK yöneticilerinden ve KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Murat Karayılan, uzun zamandır gündemde olan Kürtler arası ulusal bir konferansın engel çıkmazsa önümüzdeki dönemde yapılacağını belirtti.

2013.07.17 18:09 - Son Güncellenme: 2013.07.17 18:09 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Karayılan telsizle PKK'lılara seslendi

Karayılan, sürecin tıkanabileceği yönündeki "bir hafta" uyarısının ise, verilmeyen bir mektuptan kaynaklı olduğunu ifade ederek, "Bu mektup sonradan verildi. Mektup verilmemiş olsaydı, tıkanma yaşanacaktı" dedi.
Karayılan, örgütün "büyük cihaz" olarak adlandırdığı uzun mesafeli telsiz aracılığıyla Tunceli, Erzurum, Diyarbakır, Garzan, Botan, Amanos, Metina, Haftanin, Zap, Zagros, Gare, Xakurkê ve daha birçok alanda görev yapan örgüt üyelerine seslendi. Sürece ilişkin bilgileri paylaşan Karayılan, geçtiğimiz haftalarda yapılan Kongra Gel 9. Genel Kurulu'nun kararları hakkında PKK'lıları bilgilendirdi. Karayılan, PKK'lılara da bazı uyarılarda bulundu.

'BİR HAFTA' AÇIKLAMASI, MEKTUP VERİLMEDİĞİ İÇİNDİ

Karayılan, "Abdullah Öcalan, yanına giden heyete "eğer bu mektup size verilmezse demek ki adım atmak istemiyorlar" demiştir. Aradan geçen zaman diliminde mektup verilmedi. Mektubun verilmemesi nedeniyle, kongre ardından yapılan bir panelde bir haftalık bir sürenin kaldığını, eğer hükümet aynı tutumunu devam ettirirse, bir hafta içerisinde bir değişiklik yapmazsa, bu sürecin tıkanmaya gideceğini söyledik. Bunu mektuba el konulduğu ve bize verilmediği için dile getirdik. Açık ki biz orada boş sözler söylemedik, boşuna da konuşmadık ve kimseyi de tehdit etmedik, gerçeği olduğu gibi ifade ettik. Bu mektup sonradan verildi. Mektup verilmemiş olsaydı, tıkanma yaşanacaktı. Biz Önderliğimizin geliştirmiş olduğu sürecin başarılı olmasını istiyoruz ama bu süreç bir ayakla yürümez. Devletin ve hükümetin de üzerine düşenleri yapması gerekmektedir" dedi.,
Öcalan'ın mektubunda, sürecin daha rahat ilerleyebilmesi için devletin yapabilecekleri konusundaki görüşlerini sunduğuna değinen Karayılan, "Devletin daha rahat adım atabileceği ve hareketimize bu anlamda güven verebileceği konuları dile getiriyor ve 8 komisyonun kurulmasını öneriyor. Bunlar; Hukuk Komisyonu, Sosyo-Ekonomik Komisyon, Misakı Milli Komisyonu, Kadın Özgürlüğü Komisyonu, Ekoloji Komisyonu, Sivil Toplum Komisyonu, Güvenlik Komisyonu, Hakikatleri Araştırma ve İzleme Komisyonu'dur" diye konuştu.

GİZLİLİĞE DİKKAT EDİLMELİ

"Yeni dönem yeni görevleri beraberinde getirmektedir" diyen Karayılan, sürecin başında verilen perspektiflere uymasını istedi. Sürece yüzeysel yaklaşmamasını dile getiren Karayılan, "Özellikle geri çekilme hususunda çok daha düzenli ve planlı olunmalı. Eksiksiz bir disiplinle yaklaşılmalı. Gerillanın hareket tarzı elden bırakılmamalı. Özellikle Kuzey'deki arkadaşlar buna çok dikkat etmeli. Çünkü bazı yerlerde yaşanan ihlaller söz konusudur. Bu ihlaller yalnızca süreçle ilgili değil, gerilla ilkeleri, disiplini, gizliliği ve hareketimizin planlarıyla da ilgilidir. Arkadaşlar gizliliğe dikkat etmeli, açık hareket etmemeli, ancak hareketimizin çizmiş olduğu plan temelindeki çalışmalarını da büyük bir itinayla sürdürmelidir" dedi.

STAR

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 18:09 - Son Güncellenme: 2013.07.17 18:09 - HABER MERKEZİ
A