Kararı olumlu buldular ancak...

Kararı olumlu buldular ancak...

Van'da, meydana gelen ikinci depremde Bayram Oteli'nde 24 kişiyle birlikte hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in ailesi, otel sahibine verilen cezayı olumlu bulurken, Van Valisi ve Van Afet İşleri Başkanı'nın da cezalandırılmasını istedi.

2013.10.08 10:59 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:59 - Yaşam
A
Kararı olumlu buldular ancak...

Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde Bayram Oteli'nin yıkılması sonucu DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili süren yargılama sonucu, Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'a 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi. Cem Emir'in anne ve babası Tunceli'nin Hozat ilçesi Zımek köyündeki evlerinde basın mensuplarına konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, kararı olumlu karşıladıklarını, ancak Van Valisi ve Van Afet İşleri Başkanı'nın da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Cem Emir'in babası Mehmet Ali, neticenin kendi açılarından çok çok iyi olduğunu dile getirerek, "Bu karar emsal teşkil edeceği için seviniyoruz. Başka sevinilecek bir tarafı yok. İki üç yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Olayın arkasında birileri var ve bunlar saklanmıyor, cezalandırılıyorlarsa biz bunun için seviniyoruz" dedi.

BİR CAN KAYBETTİM

Anne Nurten Emir ise, karara sevinmediğini, üzüldüğünü ifade ederek, "Ben daha fazla almasını istiyordum ama olmadı. Bir can kaybettim. Yüz sene alsa da ben o canı geri getiremem. Ama benim için bu 11 yıl üzücü bir şey oldu. Üzüldüm" diye konuştu.

Kararın verildiğini, ancak bir anne olarak Van Valisi ve İl afet Başkanı'nın da cezalandırılmasını istediğini aktaran anne Emir, "Olay yayınlanmıyor, kamuoyu bu olaya duyarlı olsun. Gazeteci arkadaşlarına baskı var, baskı olmasa bu olayı yayınlarlardı. Bu olayda hayatını kaybeden bakan çocuğu da olabilirdi. Bu olayda başkasının canı da yanabilirdi, o şansızlık bizim oldu. Ama bizim kaderimizdi. Bizim canımız yandı. Toplum olarak duyarlı olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Cem Emir'in anne ve babası, mahkeme sonucunun emsal teşkil edeceğini ve bundan sonra oluşacak bu tür olayların sorumlularının cezasız kalmayacağı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 10:59 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:59 - Can Sezer
A