Kararı göremeden öldüler

Kararı göremeden öldüler

6 yıla yakın süren Ergenekon Davası'nda tutuklanan veya gözaltına alınan bazı isimler bugünkü kararı hatta iddianameyi göremeden öldü. Bu isimler arasında Türkan Saylan ve İlhan Selçuk gibi ünlü isimler de vardı.

2013.08.05 17:23 - Son Güncellenme: 2013.08.05 17:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kararı göremeden öldüler

Yaklaşık 6 yıldır devam eden ve nihayet bugün sonuçlanan Ergenekon Davası'nda yargılanan 275 sanık içinde davanın sonucunu göremeden hayatını kaybeden isimler de oldu.


Uzun tutukluluk süreleri ve yıllar alan dava süreci konusunda ulusal ve uluslar arası arenalarda sıkça eleştirilen Ergenekon Davası'nda hakimlerin nihai kararını görmeye ömrü yetmeyenler ve tutuklu iken ölenler oldu.

Dava sürecinde ölen kişiler eğer yaşasaydı bugün tahliye mi edilirlerdi yoksa müebbet cezalar mı alırlardı bilemiyoruz. Ancak hayatlarını kaybettikleri için dava sonucunu görememiş oldular.

Hayatını kaybedenler arasında en tanınmış isimler İlhan Selçuk ve Türkan Saylan gibi isimlerdi.

Bu iki önemli isim dışında Kuddusi Okkır, Ali Tatar, Uçkun Geray ve Erhan Göksel de dava süreci sonuçlanmadan öldü.

SAYLAN OLDUKÇA YAŞLIYDI

Ergenekon sanıklarından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan 2009'da evine baskın yapıldıktan ve evraklarına el konulduktan 1 ay sonra 18 Mayıs 2009 tarihinde öldü.

İLHAN SELÇUK TUTUKSUZ YARGILANIYORDU
 

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk ise 21 Mart 2008 tarihinde "örgütün üst düzey yöneticisi olmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Selçuk her ne kadar 2 gün sonra serbest bırakılıp, tutuksuz yargılanmasına devam edilse de, kısa bir süre içinde rahatsızlanarak 6 Haziran 2010 tarihinde ölmüştü.

ERGENEKON'UN FİNANSÖRÜYDÜ

Ergenekon Finansörü olarak itham edilen işadamı Kuddusi Okkır ise 20 Haziran 2007'de tutuklanmış ve 2008 Nisan ayında akciğer kanseri olduğu anlaşılınca hastaneye kaldırılmıştı. Dava iddianamesi tamamlanmadan kanser sebebiyle ölen Okkır, 1 Temmuz 2008 tarihinde serbest bırakılmış fakat serbest bırakıldıktan sonra ancak 5 gün yaşamıştı.

TUTUKLANINCA İNTİHAR ETTİ

Amirallere suikast düzenlemekten tutuklanana Yarbay Ali Tatar ise kararı öğrendikten sonra 20 Aralık 2009 tarihinde intihar etti. Tatar'ın ardından masum olduğunu bildiren bir el yazısı mektup ele geçirildiyse de yapılan araştırmada el yazısının Tatar'a ait olmadığı ortaya çıkmıştı.

BAŞBAKAN DANIŞMANI KALPTEN GİTTİ

Daha önce bir çok başbakana danışmanlık da yapan Verso araştırma şirketin sahibi Erhan Göksel de dava sürecinde ölenlerden oldu. 2009'da gözaltına alındıktan sonra iflas eden Göksel 21 Mayıs 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bir otel odasında ölü bulundu. Göksel Ergenekon 4. İddianamesinde suçsuz bulunmuştu.

SOLUNUM YETMEZLİĞİNDEN ÖLDÜ
"Ergenekon" davasında 2008 yılında tutuklanan Prof. Dr. Uçkun Geray da 30 Ocak 2009 yılında organ ve solunum yetmezliği nedeniyle ölmüştü. Geray ayrıca İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesiydi.

Kaynak: Rotahaber

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.05 17:23 - Son Güncellenme: 2013.08.05 17:23 - HABER MERKEZİ
A