Karamollaoğlu'ndan AK Parti'yle ittifak açıklaması!

Karamollaoğlu'ndan AK Parti'yle ittifak açıklaması!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Cumhur İttifakı'na katılacağı iddialarına ilişkin "AK Parti'yle ittifak yapılabilir mi? Yapılabilir. Hangi şartlarda? Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla" dedi.

2021.01.23 23:41 - Son Güncellenme: 2021.01.23 23:42 - Siyaset
A
Karamollaoğlu'ndan AK Parti'yle ittifak açıklaması!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Karamollaoğlu, doğru bulmadıkları politikaların değiştirilmesi şartıyla AK Parti'yle ittifak yapılabileceğini söyleyerek "Sayın Cumhurbaşkanının bütün liderleri ziyaret etmesi, bütün liderleri masa etrafında oturup konuşması daha makul neticelerin elde edilmesine vesile olur kanaatindeyim. Bu ziyaretleri olumlu görüyorum. Buradan ne çıkar? Onu şimdiden söylemek mümkün değil. Seçim süreci başladığı zaman konuşulması gereken bir konudur diye düşünüyorum. İttifaklar bir koalisyon değil. Bundan dolayı erkenden bir konuyu gündeme getirip, uzun uzadıya, hele de spekülatif yorumlar yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. AK Parti'yle ittifak yapılabilir mi? Yapılabilir. Hangi şartlarda? Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla.

Biz ilkeler üzerinde duruyoruz. Sanki bizim tabanımız bir yere yönlendirilmeyi bekliyormuş vs. gibi intibaların doğru olmadığı kanaatindeyim. Siz tabanın elbette sesine kulak verirsiniz, ama esas olan bizim ilkelerimiz, prensiplerimiz, bu ülkenin yaşadığı sıkıntılardan kurtulabilmesi için hangi adımların atılması gerekir, bu noktadaki politikalar. Biz birinci mesele olarak Türkiye'de kavganın ortadan kalkması, kargaşanın kalkması, mutlaka diyalog ortamının oluşması gerekir dedik. Hemen arkasından adalet kamil manada sağlanmalıdır dedik. Cumhurbaşkanı kendi yönünden Türkiye'de adalet olduğunu söyleyebilir. Bu tarzdan talepler geldiği halde reddedilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Ülkemizde ciddi problemler var. Adalet en önemli mesele. İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı arasında söz düellosu oldu. Niye oldu ben de şaşırdım. Adalet bağımsız mahkemeler tarafından ve kendisini bağımsız hisseden hakimler tarafından verilen kararlarla ortaya çıkar." şeklinde konuştu.

 

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.23 23:41 - Son Güncellenme: 2021.01.23 23:42 - Eslem Ersen-pasif
A