Karakolda çırılçıplak kadın soyan polislere üç yıl istendi!

Karakolda çırılçıplak kadın soyan polislere üç yıl istendi!

Gözaltı kararı olmadığı halde, davasının düşümü yapılmadığı için Üsküdar Doğancılar Karakolu'nda soyulup mahrem bölgelerine kadar aranan kadın için savcılık iki polise dava açtı

2013.07.17 08:32 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:01 - Güncel
A
Karakolda çırılçıplak kadın soyan polislere üç yıl istendi!

 

Bir icra davasında haczedilen eşyaları yediemin olarak üzerine alan 23 yaşındaki A.U. hakkında eşyalarla birlikte taşınıp adres değiştirmesini mahkemeye bildirmediği için üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. dava açıldı. Arama kararı çıkarılan genç kadın mahkemeye ifade verdi. Ancak bu kararın düşümü yapılmayan genç kadın pasaport almaya gittiği Üsküdar Pasaport Şubesi'nden arama kararı nedeniyle yanında eşi olduğu halde ekip aracıyla Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'ne götürüldü.

A.U. nezarethanenin yanındaki odaya alınarak bir bayan polis tarafından iç çamaşırları da dahil soyunması istenerek genital bölgelerine kadar arandı. Yapılan incelemede ise olay ortaya çıkınca genç kadın serbest bırakılırken hemen savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. 23 yaşındaki A.U., savcılıkta verdiği ifadesinde şunları söyledi: "Bayan polis beni odaya aldı. Tüm giysileri çıkarmamı istedi. Ben iç çamaşırlarım üzerimde kalacak şekilde çıkardım. Ama iç çamaşırlarımı da çıkarmamı emretti. Çıkarmak zorunda kaldım. Eldiven olmadığı için hafifçe eğilerek gözle genital muayene yaptı. Ardından adliyeye getirildim. Bu beni rencide etti."

Savcılık dava açtı

Soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Türkoğlu, gündüz saatlerinde polis merkezine geldiği için adliyeye götürülmesi gerektiğini belirtti.

Savcı Türkoğlu, bir suç söz konusu olmadığı durumlarda nezaret için aramanın elbise üzerinden elle veya cihazla yapılması gerektiği, ancak bir suçla bağlantı olması durumunda delili olabilecek ince aramanın elbiseler tecrit edilerek yapılabileceğine de dikkat çekti. Polislerin görevlerini kötüye kullandıklarını belirtti.

 

VATAN

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 08:32 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:01 - boş7
A