Karagöz'den deprem odası

Karagöz'den deprem odası

Tiyatro ve dizi yönetmeni Bahtiyar Keskin, yaptığı depreme dayanıklı odaları Karagöz oyunuyla tanıtıyor.

2013.04.07 09:21 - Son Güncellenme: 2013.04.07 09:21 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Karagöz'den deprem odası


Van depreminin ardından depreme dayanıklı odalar inşa etmeye başladığını söyleyen Bahtiyar Keskin, odaların tanıtımını ise sergilediği tiyatro oyunlarıyla yapıyor. Deprem odalarının dışını farklı resimlerle dizayn eden Keskin, yaklaşık bir ailelik olan odaları 6 ayda yaptığını söyledi. Keskin, depreme dayanıklı bu odayı çocuk odalarına yerleştirdiklerini bildirdi.
Oyunda Bahtiyar Keskin Karadenizli vatandaş rolüne bürünürken, Şeref Sami Türk ise Karagöz oluyor. Keskin, Van depreminde yüzlerce insanın ölümüne sebep olan binaları protesto etmek ve asırlar boyunca geçirdikleri sayısız depreme rağmen ayakta kalmayı başaran Osmanlı eserlerine dikkat çekmek için böyle gösteri düzenlediğini belirtti.
Keskin, "Ecdadımızın yapmış olduğu eserler asırlardır ayakta. Nice büyük depremlerde yıkılmamışlar. Bugünkü mühendislerimizin, mimarlarımızın dikkatini bu duruma çekmek istiyoruz. Bunu tiyatro oyunuyla ortaya koymak istedik. Ülkemizin tüm bölgelerindeki farklılıklar bizim ortak kültürümüzü oluşturuyor. Biz de Karagöz ve Karadenizli olarak, iki kültürü bir araya getirerek, dayanıksız binalara dikkat çekmek istedik'' dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.07 09:21 - Son Güncellenme: 2013.04.07 09:21 - HABER MERKEZİ
A