Karacabey 'benzersiz bir kent' olacak

Karacabey 'benzersiz bir kent' olacak

Karacabey'de, mevcut belediye başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan; gönülden belediyecilik anlayışıyla, benzersiz bir kent hedefi için yola çıktıklarına vurgu yaparak, Yaşam 2.0 konseptinde özel bir kent kültürü oluşturarak, yeni dönemde büyük Karacabey hedefine yoğunlaşacaklarını söyledi.

2019.03.27 11:16 - Son Güncellenme: 2019.03.27 11:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Karacabey 'benzersiz bir kent' olacak

Karacabey'de, mevcut belediye başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan; gönülden belediyecilik anlayışıyla, benzersiz bir kent hedefi için yola çıktıklarına vurgu yaparak, yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri projelere değindi.

İlçenin özellikle son dönemde gerçekleştirdiği atılım ve coğrafi avantajlarıyla, "Güney Marmara'nın parlayan yıldızı" haline dönüştüğünü belirten Özkan, büyük ölçekli yatırımların da birbiri ardına hayata geçmesiyle birlikte, 'Büyük Karacabey'in gelecekte her yönüyle Türkiye'nin 'cazibe merkezi' haline geleceğini kaydetti.

3T ile geleceğe dokunan kent

İstanbul-İzmir otoyolu inşaatı, TEKNOSAB projesi, Yeşildere ve Gölecik baraj inşaatları gibi hükümet tarafından gerçekleştirilen devasa ölçekli yatımların etkisiyle adeta şantiyeye dönen Karacabey'de, kentin geleceği tarım, turizm ve teknoloji alanlarındaki dönüşümü esas alan 3T modeliyle şekillendiriliyor.

İlçenin sahip olduğu eşsiz değerlerin, Bursa ve ülkemiz gündemine taşınması hedefiyle, hayatın her alanına yönelik ciddi atılımlara imza atan Karacabey Belediyesi de 'gönül belediyeciliği' anlayışıyla, kenti en iyi şekilde geleceğe hazırlıyor.

"Söz vermedik, güven verdik" diyen Ali Özkan, "Temel hedefimiz; benzersiz bir kent oluşturmak... Kentin orijinal dokusunu koruyarak yerinde geliştirmek, tarım alanındaki bilgi birikimini kullanarak ekolojik turizm bölgesine dönüşmek, eğitim faaliyetleri ile rol model oluşturacak bir altyapı kurmak, sanayi ve teknoloji altyapısını küresel standartlar çerçevesinde oturtarak marka kent haline dönüşmek, modern sanayicilik anlayışında çok popüler olan ve sanayiciliğe bakış açısını farklılaştıran Endüstri 4.0 uygulamalarında olduğu gibi belediyecilik anlayışında da "Yaşam 2.0" konseptinde özel bir kent kültürü oluşturmak, hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu anlamda, uluslararası itibar gören, kent dinamiklerini harekete geçirmiş, marka değeri olan, sakinlerinin yaşamaktan gurur duyduğu, gelişmiş bir Karacabey vaat ediyoruz" diye konuştu.

Büyük Karacabey hedefi

Başkan Ali Özkan, daha planlı ve büyük Karacabey hedefi için yapılacak çalışmalara da değinerek, "Karacabey imar planının sayısallaştırılması, akıllı kent bilgi sistemi, mobil belediyecilik uygulamaları ile belediye ve vatandaş arasındaki etkileşim ve hizmet hızının arttırılmasını sağlamak ve parklarda kamera sistemi uygulamak da çalışma hedeflerimiz arasında yer alıyor. Kent kimliği ve kent estetiğine önem vererek, yayalaştırma çalışmaları gerçekleştireceğiz. Karacabey'i ortak akılla, tüm vatandaşlarımızla birlikte yönetmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

150 bin kişilik istihdam

Başkan Özkan, Karacabey sınırları içerisinde çalışmaları son sürat devam eden ve teknolojik dönüşüm noktasında Türkiye'ye rol model olacak TEKNOSAB ile birlikte, ilçeye gelecek teknolojik yatırımlar sayesinde, bölgedeki iş yerlerine yakın konut, barınma imkânlarının oluşacağını ve uydu kentler ortaya çıkacağını söyledi.

Özkan, "Cumhurbaşkanımızın da örnek gösterdiği ve teknolojik dönüşüm açısından vizyon projelerden biri olan TEKNOSAB için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Bu proje ile Karacabey'deki nüfus yoğunluğu, ticari hayat artacak ve işsizlik son bulacak. Gençlerimiz için yeni istihdam imkânları oluşacak. Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak TEKNOSAB projesi kapsamında, 150 bin kişiye iş imkânı sağlamayı hedefliyoruz. Karacabey'i her yönüyle güzel günler bekliyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.27 11:16 - Son Güncellenme: 2019.03.27 11:18 - HABER MERKEZİ
A