Kar kalınlığı 1 metreyi aştı

Kar kalınlığı 1 metreyi aştı

BATI'dan soğuk hava Orta Anadolu bölgesini de etkisi altına aldı. Hava sıcaklığı 3- 5 derece düşerken, Erciyes dağında kar kalınlığı 1 metrenin üzerine çıktı. Karayolları ekipleri, Erciyes dağında yol kenarındaki karları rotatif ve grayderlerle temizledi.

2014.01.30 15:07 - Son Güncellenme: 2014.01.30 15:07 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Kar kalınlığı 1 metreyi aştı

Orta Anadolu bölgesini etkisi altına alan soğuk ve rüzgarlı hava, Erciyes dağının kuzeyinde zaman zaman fırtına ve tipiye dönüştü. Erciyes dağının Hacılar Kapı mevkisindeki mekanik tesisler fırtına nedeniyle çalıştırılmadı. Erciyes dağında hava sıcaklığı gündüz eksi 5, gece ise eksi 10 dereye kadar düştü. Kayseri- Hisarcık-Erciyes karayolunda tipi nedeniyle yolda biriken karlar, Karayolları Bölge Müdürlüğü  ve Büyükşehir Belediyesine ait rotatif ve grayderlerle temizlendi.

TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Meteoroloji uzmanları bölgede ve Erciyes dağında havanın hafta sonuna kadar rüzgarlı geçeceğini, saatteki hızının yer yer 60 kilometreye ulaşacağını ifade etti. Erciyes dağındaki kar yağışı turizmcilerin ise yüzünü güldürdü. Yarı yıl tatili nedeniyle Erciyes'e gelenler, kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu pistlerde, gönüllerince kayma olanağı buldu. Kent merkezinde de günün en yüksek sıcaklığının eksi 2, gece ise 7- 8 derece olacağı bildirildi. Bu arada kent merkezine zaman zaman dolu yağdı.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2014.01.30 15:07 - Son Güncellenme: 2014.01.30 15:07 - HABER MERKEZİ
A