KAPANMAK İSTEMEYEN BELDELERDEN REFERANDUM TALEBİ

KAPANMAK İSTEMEYEN BELDELERDEN REFERANDUM TALEBİ

Bursa'da 21 belde belediyesi kapanmak istemiyor. Belediye başkanları, beldelerin kapatılıp kapatılmamasına referandumla karar verilmesini istedi.

2011.05.25 09:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
KAPANMAK İSTEMEYEN BELDELERDEN REFERANDUM TALEBİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yeni büyükşehir belediyesi kurulacağını ve il sınırlarının belediyeye bağlanacağını açıklaması, Bursa'daki 21 belde belediyesini korkuttu. 17 ilçenin merkeze bağlanarak belde belediyelerinin kapatılacağını ifade eden başkanlar, anayasa değişikliği için tercih edilen referandumun beldelerin geleceği açısından da yapılması gerektiğini söyledi.
Mustafakemalpaşalılar Derneği'nde bir araya gelen M. Kemalpaşa, Orhangazi, İnegöl ve İznik belediye başkanları basın açıklaması yaptı. Beldelerin demokrasinin ve mahalli idarelerin yönetimlerin vazgeçilmez unsurları olduğunun altını çizen İnegöl ilçesine bağlı Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, beldelerin mahalleye dönüştürülmesine tepki gösterdi. 5747 sayılı kanunla kapatılan çok sayıda belde belediyesindeki vatandaşların sıkıntı çektiğini öne süren Aksu, kilometrelerce uzaklıktaki eski beldelere hizmetin geç ulaşabileceğini söyledi.

"HALK KARAR VERSİN"
Bu konuda halk oylamasına gidilmesini teklif eden Aksu, "3 bin 858 nüfuslu Büyükorhan'ın ilçe olarak kalmasına rağmen11 bin 400, 5 bin nüfuslu beldelerin kapatılması mantığa aykırıdır. Bu belde halklarını kazanılmış haklarının işgalidir. Biz belediye başkanları olarak yapılacak düzenlemede kapatılmaya karşıyız. Büyükşehir sınırları içerisinde yerimizi almak istiyoruz" dedi.
Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Çeltikçi Belediye Başkanı İzzet Dede, beldelerin kapatılmasıyla binlerce kırsal kesimdeki vatandaşın zor durumda kalacağını dile getirdi.
Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Halim Çapkın ise, beldelerin asla kapatılmaması gerektiğini belirterek, "Bu ülkenin beldelere ihtiyacı var. Beldelerin kapatılmasına karşıyız" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.25 09:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A