Kapadokya'ya hayran kaldılar

Kapadokya'ya hayran kaldılar

MACARİSTAN Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ve beraberindeki heyetle birlikte Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'e geldi.

2013.05.09 18:08 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:08 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Kapadokya'ya hayran kaldılar

 


Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Laszlo Köver, Ankara'daki görüşmeleri ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket ederek helikopterle Nevşehir Tuzköy Havalimanı'na indi. Derinkuyu İlçesi'nde 1965 yılında turizme açılan, 8 kattan oluşan ve yılda 300 binin üzerinde turistin ziyaret ettiği Derinkuyu Yeraltı şehrine geldi. Köver ve beraberindeki heyet burada, yerin 40-70 metre altlarına kadar dengeli ve mimari ölçümlere uygun tarzda oyularak yapılmış olan ve mimarlık harikası olarak nitelendirilen yeraltı şehrinde, hava bacaları ve su depolarının yanı sıra dıştan gelebilecek saldırıları önleme amacıyla kalın sürgü taşları, erzak depoları, yatak odaları, şarap mahzenleri, hayvan barınakları, kilise, okul, şarap üretim alanlarını gezdi ve bilgi aldı. Köver ve beraberindekiler buradan Kapadokya Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden Uçhisar Beldesi'ne geçti. Uçhisar Kalesi altında rehberden bölge hakkında bilgi alan Köver, peribacalarının fotoğrafını çekti.

Köver,. Kapadokya'ya ilk kez geldiğini burasının çok harika olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da iki ülke arasındaki işbirliği potansiyellerini görüştüklerini ifade eden Köver, "Birbirimize ülkelerimizin durumlarını anlattık. Meclis olarak iki ülke için neler yapabileceğimizi konuştuk" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne adaylığına ilk andan itibaren destek verdiklerini belirten Köver, şöyle konuştu:

"İlk andan itibaren Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişini tamamen destekliyoruz. Sadece amaç olarak değil buraya olan prosedür olarak da mesela vizelerinde kaldırılması konusunda da. Bize göre sadece Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı yoktur, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Türkiye'nin ekonomi ve solsyal alanda yaptığı işler gerçekten ilginç ve oldukça etkileyici. Macaristan'ın ebatları Türkiye'den çok farklı. Macarlar Hıristiyandır. Ama Macar ve Türkle'rin arasında çok fazla bağ var, çok iyi ilişkilerimiz var."

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 18:08 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:08 - HABER MERKEZİ
A