'Kanserim' yalanıyla para toplayıp hayalinin düğününü yaptı

'Kanserim' yalanıyla para toplayıp hayalinin düğününü yaptı

Britanya'nın Cheshire bölgesinde yaşayan 29 yaşındaki Toni Standen isimli kadın, kanser hastası olduğunu söyleyip saçlarını kazıtarak hayalindeki düğün için 8 bin 500 sterlin topladı, yalan söylediği ortaya çıktı.

2020.12.23 15:41 - Son Güncellenme: 2020.12.23 15:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
'Kanserim' yalanıyla para toplayıp hayalinin düğününü yaptı

Standen, Haziran 2015'te arkadaşları Ashlea Rowson ve Jennifer Douglas'a kendisine ölümcül kanser teşhisi konulduğunu, doktorlarının kurtulma şansı olmadığını söylediğini anlatarak, arkadaşlarını tedavi sürecinin ayrıntılarıyla ilgili sık sık bilgilendirdi. Kemoterapi görüyormuş gibi saçlarını kazatıp, sosyal medyada paylaşımlar yaptı.

Bu süreçte 57 yaşındaki babası gerçekten kansere yakalandı ve Standen arkadaşlarına, babasının ölmeden düğününü görmesini istediğini, kendi hayalinin de gerçekleşmiş olacağını söyledi. 

GoFundMe bağış sayfasında arkadaşları Standen için  para toplanmasına yardımcı oldu. Yerel basın da hakkında haberlere yer verdi. Bunun üzerine 8 bin 500 sterlin (86 bin 983 lira) yardım toplanan kadın hayalindeki düğün ve balayını gerçekleştirdi. 

Britanya'da, kanser hastası ve ölmek üzere olduğunu söyleyerek hayalindeki düğünü yapmak için 8 bin 500 sterlin (86 bin 983 lira) yardım toplayan kadının yalan söylediği ortaya çıktı. Beş ay hapse mahkum edildi.

Babası düğünden önce hayatını kaybetti, ancak bir video hazırlamıştı ve düğünde gösterildi. Arkadaşları, annesi ve kardeşinin çok perişan halde göründüğünü söyledi. Ardından yeni evli çift, balayı için Türkiye'ye, Mart ayında ise Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'ya seyahat etti. 

ARKADAŞLARI ŞÜPHELENMEYE BAŞLADI

Düğünden sonra arkadaşları şüphelenmeye başladı. Standen ise yalan söylediğini itiraf etmek zorunda kalarak, kanser olmadığını söyledi. 

Dolandırıcılığını kabul ettikten sonra arkadaşlarına yazdığı bir mesajda, "İkinizi de seviyorum, son birkaç yıl boyunca olan her şey için minnettarım. Bütün bunlardan dolayı çok üzgünüm, utanıyorum. Söylemek istediğim çok şey var ama nereden başlayacağımı bilmiyorum." dedi. Standen'ın itiraf konuşmasını kaydeden arkadaşları güvenlerini sarstığını, iyi niyetlerini istismar ettiğini belirterek ona dava açtı.

Chester Kraliyet Mahkemesi'nde, kanser tedavisi gördüğü konusunda inandırıcı olmak için saçlarını kazıttığını, yerel gazetelere röportaj verdiğini itiraf etti.

Mahkemenin hakimi Nicholas Sanders kararını açıklarken, "Söylediğin yalanla yetinmeyip toplumun semptasini kazanmak, destek sağlamak için basına konuşmuşsun. Sadece arkadaşlarını değil toplumu da kandırmışsın. Toplumdaki dürüst her birey senin davranış biçiminden utanır." ifadelerini kullandı. 

Standen'a beş ay hapis cezası veren hakim toplanan paranın 2 bin sterlinini (20 bin 466 lira) de iade etmesini talep etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.12.23 15:41 - Son Güncellenme: 2020.12.23 15:42 - HABER MERKEZİ
A