Kalu Uche Türkiye tercihini anlattı
Ntv Spor'un sorularını yanıtlayan Kasımpaşa'nın golcü futbolcusu Kalu Uche Türkiye'ye gelişini anlattı.
2012.11.29 15:57 - Son Güncellenme: 2012.11.29 15:58 - Spor - HABER MERKEZİ
Kasımpaşa futbolcusu Kalu Uche Ntv Spor'a Türkiye'ye gelişi hakkında konuştu ve bir çok soruya cevap verdi.
Çocukluğundan beri futbol oynadığını ve futbolu çok sevdiğini belirten Uche, '' Kariyerimi geliştirmek için Nijerya'dan İspanya'ya gittim. Türkiye'den teklif geldiğinde Türkiye hakkında pek bir şey bilmiyordum. Sadece Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi tanıyordum. Menajerim beni aradı ve bana Türkiye'yi anlattı. Yeni bir proje vardı hoşuma gitti ve Türkiye'ye geldim'' dedi.
İspanya'da da forma giyen Kalu Uche iki ligi nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
''İspanya Ligi, Türkiye Ligi'ne göre daha hızlı ve teknik ama Türkiye Ligi de yükselen bir lig, burada da güzel şeyler yapılıyor daha iyiye gidecek.''
Türkiye'den en çok sevdiği Türk futbolcu kim şeklinde yöneltilen soruyu yanıtlayan Uche, ''Türkiye'de çok fazla yetenekli, iyi oyuncular var. Ama Türk oyuncu olarak en sevdiğim futbolcu Emre Belözoğlu' ifadelerini kullandı.'
Son zamanlarda rövaşata gollerinin fazlaca görüldüğü ve Bekir, Mexes, Ibrahimoviç'in attığı gollerden hangisini daha çok sevdiği sorusuna cevap veren Kalu Uche, ''Mexes'in golü de güzeldi. Göğüsüyle kontrol edip vurması. Ama Ibrahimovic'in golü daha güzeldi'' şeklinde konuştu.
Takım içinde hangi arkadaşıyla arasının daha iyi olduğu sorusuna ise Uche, ''Takımda herkesle aram iyi. Aramın daha iyi olduğu özel biri yok'' dedi.