KALELİ'DEN ARINÇ'A CEVAP

KALELİ'DEN ARINÇ'A CEVAP

Kaleli:Bazı işler Bursa'nın sorunlarına sahip çıkarak çözülür, gözyaşı dökerek değil

2011.05.25 16:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
KALELİ'DEN ARINÇ'A CEVAP

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bayburt'ta yapacağı miting nedeniyle sorumlu olduğu Bayburt'ta bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Sena Kaleli'den, Başbakan Yardımcısı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Adayı Bülent Arınç'ın "Ama ne gariptir ki kendilerini siyasetçi zanneden bir partinin mensubu olarak bu seçimlerde varlık göstermeye çalışan birileri, bu olayı sanki federasyon değil, sanki bu olayı sokaklardan ellerinde taşlarla kamalarla oraya buraya saldıranlar değil. AK Parti sebep olmuş gibi kimsenin duyup da inanmayacağı saçmalıkları konuşabiliyor. Bunlar küçük siyasetçilerin işidir. Böylesine rezil, böylesine siyaset dışı bir olayı gelip de bir hükümete fatura etmek niyetinde olan veya başka olayları yine bu hükümete fatura etmeye çalışanlar var" sözlerine sert bir cevap geldi. Kaleli, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bursa mitinginde Bursaspor atkısını bile takamayan Başbakan, minnet ediyormuş gibi yeni stat için 50 Milyon TL göndereceklerini söylüyor. Bir nevi, Bursa'nın ağzına bir parmak bal çalıyor. Bursa'nın ödediği vergiler ve bunun karşılığında aldığı yatırım ortada. Bizim ödediğimiz vergiler ile bize caka satıyorlar. Yerel seçimlerde oldu bittiye getirip bir proje attılar, kendilerine göre bir yer seçtiler. Büyükşehir Belediye Başkanı, işadamlarına "pamuk eller cebe" dedi. Baktılar sokakta Bursaspor ile ilgili tepki var, şimdi çocuk kandırır gibi 50 Milyon TL açıklamasını yapıyorlar. İki yıldır "Atatürk Stadı", Bursa'nın ikinci stadı olarak kalacak diyorlardı. Şimdi de yeşil alan olacak diyorlar. İki yıl sonrada buraya alışveriş merkezi yapacağız derler.

Bugüne kadar her konuda Bursaspor üzerinden siyaset yapan, destek için topladığı paraları gazetelere çıkıp beyanat verenler, bugün Bursa'dan aday olamadığı için şimdi söylenenlere cevap verme görevi bu kentte misafir olan AKP adayı Sayın Arınç'a düşmüş. Bursalılar misafirine saygılıdır ama bu kentteki misafir adaylar bilmelidir ki, Bursa'da yaşayan herkes her türlü gerçeğin farkındadır. Bizler de Bursa'da siyaset yaparken de kendisine soracak durumda değiliz. Her şeyin en iyisini, en büyüğünü kendileri biliyor zannediyorlar. Kendilerinden olmayanı hor görmek, siyaseti bir meslek gibi algılamak artık anlayışlarına yerleşmiş. Bu bir alışkanlık haline geldi. AKP, iktidarda olduğunu unutup, muhalefet etme görevini üstlenmeye çalışıyor. Bir soru sorduğunda, bir şey öğrenmek istendiğinde hemen üste çıkıyorlar. Onlara göre kimseye hesap vermeyecekler. Kimse yanlışlarını söylemeyecek. Unutulmamalı, bazı işler Bursa'nın sorunlarına sahip çıkarak çözülür, gözyaşı dökerek değil.

Kendisinin Bursalıların tepkisini ve dertlerini anlamamasını doğal karşılarım ancak Bursa'nın bir sürü derdi var. Bursa ürettiğinin karşılığını alamayan bir kent... Bursa'da çiftçi bitmiş, esnaf bitmiş, işçi bitmiş, emekli bitmiş, üreten zor durumda. Gençlerin umudu kalmamış...10 yıldır iktidarda olan onlar... Milleti eleştireceklerine Bursa için ne yapacaklarını anlatsınlar... Ama anlatacak şeyleri olmayanlar, muhalefeti eleştirmek yoluna giderler. Bizim Bursa'da yaşayan herkes için projelerimiz var, ayakları yere basan, dertlere çözüm olacak projeler. Laf yerine, proje üreten bir parti ile rekabet ediyorlar. Bu da onların ezberini bozup, kızdırıyor. Bence, eğer Bursalıya bir şey demeyeceklerse, çılgın proje açıkladıkları İstanbul'a, Ankara'ya gitsinler, orada anlatsınlar dertlerini.
Kendilerini dev aynasında görenler, sözde 2023 vizyonundan bahsedenler, bir stat işindeki vizyonsuzluğu nasıl açıklayacaklar? Bursa gibi büyük bir şehirde hazır UEFA kriterlerine uygun bir stadımız varken yenisi yapılınca neden yıkılmak isteniyor? Yarın bir başka takımımız süper lige çıkarsa ne olacak? Acaba, bu stadın yıkılmasının ardında rahatsız olunan başka şeyler mi var?"

KALELİ: "BİZ KENDİSİNE VE PARTİSİNE BURSALILAR OLARAK CEVABIMIZI SANDIKTA VERECEĞİZ."

"Olaylara karışanlar sorgulanıyor, cezaları konusunda gerekli çalışmalar yapılıyor. Sayın Arınç, Bursa'da yaşananlarla ilgili AKP iktidarının bir ilgisi olmadığını söylüyor, acaba Sayın Vali uzaydan mı geldi? Sayın Vali'yi AKP iktidarı atamadı mı? Kimseye danışmadan, yaşadığı şehrin havasını koklamadan, taraftar psikolojisini değerlendirmeden ve gerekli istihbarat çalışmasını yaptırmadan ya da gelen istihbarat varsa göz önüne almadan, Bursa'nın imajına ve Bursaspor'a zarar veren bu olaylara tek başına aldığı kararla Sayın Vali sebep olmadı mı? Türkiye'de ilk kez ve Bursa gibi bir huzur kentinde asayiş sorunu ve güvenlik nedeniyle bir maç oynanmazken, devlet otoritesi sarsılırken, görevlerini yerine getiremeyen Sayın Vali ve İl Emniyet Müdürü'nü açığa almayarak yine sahip çıkan bu iktidar değil mi? Ortaya çıkan zararın faturasını ödetmek yerine "Sayın Vali'nin olaylarda kabahati yok" diyerek ona arka çıkan yine bu iktidarın İçişleri Bakanı değil mi? Madem iktidarın hiç bir sorumluluğu yok, neden Sayın Başbakan Bursaspor atkısı takamadı?

Başka kulüplere hazine desteğiyle ve sıfır maliyetle anahtar teslimi stat yapan bu iktidar, Bursa'nın stadını neden Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne yaptırmıyor? Kendilerine Bursa'dan yükselen tepki çığlıkları üzerine bile stadın tamamını yapmak yerine maliyetin sadece üçte birini karşılıyor.
Sayın Arınç, bizim eleştirilerimizi yakışıksız bir tabirle 'saçmalık' olarak değerlendiriyor ve bizlere 'küçük siyasetçiler' diyor. Kendisine soruyorum, Bursa gibi bir huzur şehrini tarihe geçecek kadar karıştırıp sonra da sorumluluk almamak, olayın müsebbiplerine sahip çıkmak mı büyük siyasetçi olmak? Eğer büyük siyasetçilikten onların anladığı buysa, biz küçük siyasetçi olarak kalmayı yeğleriz. O ne derse desin ve 12 Haziran'a kadar Bursalıları uyuttuklarını sansınlar, biz kendisine ve partisine Bursalılar olarak cevabımızı sandıkta vereceğiz." 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.05.25 16:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A