KAHVELERDE "TORBA" TOPLANTISI

KAHVELERDE "TORBA" TOPLANTISI

Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6111 sayılı kanun Bursa'da köy kahvelerinde halka anlatılıyor.

2011.03.01 16:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
KAHVELERDE "TORBA" TOPLANTISI

Kestel Sosyal Güvenlik Merkezi personeli, SGK ve Torba Yasası ile yapılan düzenlemeler hakkında halkı bilgilendiriyor. Görevliler, köy kahvelerini ziyaret ederek, hak ve yükümlülükleri konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. Ümitalan köyünde yaklaşık 150 kişiye hitabeden Kestel Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Erkin Avcı, teknolojinin her imkanına sahip bir merkezi Kestel ilçesine kavuşturduklarını, böyle güzel bir mekanda halka hizmet etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Gerek 5510, gerekse 6111 sayılı kanunla gelen yeni düzenlemeler hakkında kamuoyunu aydınlatıyoruz" dedi.
Hak ve yükümlülüklerini bilen, daha bilinçli sigortalı profili oluşturmak gayesi ile köy köy gezerek toplantılar yapma kararı aldıklarını anlatan Avcı, hedeflerinin, iki ay sürecek olan yeniden yapılandırma döneminde iş ve işlemleri en kısa sürede tamamlamak ve yığılmaları önlemek olduğunu söyledi.
Tevkifat işlemleri, yeniden yapılandırma, sosyal güvenlik destek primi, tarım işçiliği sigortası, isteğe bağlı sigortalılık, aylığa hak kazanma şartları, hak sahipliği ve benzeri konularda bilgi veren Avcı, yetkili Memur Cihangir Batik ve Hüseyin Kılıç ile birlikte köylülerin soruları cevaplandırdı.
İlk defa yetkililerin ayağına geldiğini belirten Ümitalan halkı toplantıdan büyük memnuniyet duydu.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.03.01 16:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A