Kahtalı Mıçı'yı Japon Yeni yedi

Kahtalı Mıçı'yı Japon Yeni yedi

Türkücü Kâhtalı Mıçı'nın da aralarında bulunduğu ve kendilerine dövizzede adını veren bir grup, bankalardan konut alımı için TL yerine, Japon yeni başta olmak üzere döviz kredileri alarak mağdur olduklarını belirterek protesto gösterisi yaptı

2011.09.19 15:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kahtalı Mıçı'yı Japon Yeni yedi

 

Döviz kredisi kullanıp zarar ettiklerini belirten dövizzedeler dün eylemdeydi. Eyleme katılanlardan bazıları döviz kredisiyle konut alımının, TL'ye göre daha avantajlı olduğuna inandırıldıklarını, gelinen noktada ise mağdur duruma düştüklerini savundu.

TRAFİĞİ KAPATIP YÜRÜDÜLER
Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın önünde dün öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yolu trafiği kapatarak 1 saat yürüdü. Gayrettepe'deki Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu İstanbul Şubesi önüne gelen grup, "TL verdiler, döviz alıyorlar bankaların şirazesini düzelt usta...", "Faili döviz", "Dövizzedeler", "Evimiz başımıza yıkıldı" yazılı pankart taşıdılar.

JAPON YENİ YÜKSELDİ
Grup basın açıklamasında "2008 yılında bankalarda yaşanan büyük kriz döneminde bankanın tavsiyesi üzerine döviz üzerinden borçlandık. Bize 'döviz yükselmez' dediler. Kriz çıkınca Japon Yeni ile aldığımız kredi yükseldi. Satabileceğimiz tüm birikimleri sattık, eş-dosttan alabileceğimiz tüm borçları aldık. Borcumuz en az yüzde 25 arttı" dediler.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.09.19 15:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A